Milyonlarca memuru hüsrana uğratacak değişiklik!

Hükümet, liyakat, eşitlik ve hukukla bağlı kalmadığı devlet memurları politikasında yeni ve tartışmalı değişiklikler yaptı.

Milyonlarca memuru hüsrana uğratacak değişiklik!

Hükümet, müfettişleri aracılığıyla yapacağı idari soruşturmalarda kendisine yakın bulmadığı memurları, ‘sen Gezici, sen paralelcisin-casussun, sen Alevi, sen Zazasın, sen solcu- sen bölücüsün’ diyerek il veya bölge dışına sürgün edebilecek

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, Hükümet, liyakat, eşitlik ve hukukla bağlı kalmadığı devlet memurları politikasında yeni ve tartışmalı değişiklikler yaptı. İlgili atama ve yer değiştirme yönetmeliğini kapsamlı şekilde değiştirdi. Hükümetin istemediği memurları ‘Hizmetin Gereği’ maddesine dayanarak ve ‘Sakıncalı’ denerek İl, bölge dışına sürgün etmesine imkân sağlandı. Sürgünlerin geri dönme yolunu da kapatan yönetmeliğe ilk kez ‘eşinden şiddet görenler’ de eklenirken, eş durumu ve sağlık mazareti yanında ‘can güvenliği’ de ‘isteğe bağlı atama-yer değiştirme’ gerekleri arasına alındı.

PARALELCİ-GEZİCİ-ALEVİ- SOLCU

Memurların iş güvencesini azaltan ve keyfi yönetime elverişli hükümler yönetmelik de yer aldı. Haklarında adli veya idari bir soruşturma yapılmış ve bu soruşturma sonucunda o yerde kalmasında sakınca görülmüş olan memurlar, hizmet bölgelerindeki ve/veya hizmet alanlarındaki zorunlu çalışma sürelerini tamamlamadan ve yer değiştirme suretiyle atanma dönemi beklenmeksizin hizmetin gereği olarak yerleri değiştirilebilecek.

Hükümet, müfettişleri aracılığıyla yapacağı idari soruşturmalarda kendisine yakın bulmadığı memurları, ‘sen Gezici, sen paralelcisin-casussun, sen Alevi, sen Zazasın, sen solcu- sen bölücüsün’ diyerek il veya bölge dışına sürgün edebilecek.

EMNİYETE SEÇMECE AVUKAT

Bu arada, Bakanlar Kurulu, ‘Kamuda sözleşmeli Personel istihdamıyla ilgili esaslarda’ da değişiklik yaptı. Buna göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde istihdam edilecek tam zamanlı sözleşmeli avukatlar için sınav şartı aranmayacak. Yani liyakattan çok, seçmece avukatlarla çalışılacak. Diğer değişiklik ise engelli çocuğu bulunan sözleşmeli personelin haklarıyla ilgili oldu. Buna göre bu perso-nel, en az \%70 oranında engelli ya da süreğen hastalığı olan çocuğu için 10 gün mazeret izni kullanabilecek.
TARAF
<< Önceki Haber Milyonlarca memuru hüsrana uğratacak değişiklik! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER