Deniz otobüsünde camı kıran dalga değilmiş..

Fırtınada camı kırılan ve 15 yolcunun yaralanmasına sebep olan deniz otobüsündeki kazanın sebebi bakın neymiş!

Deniz otobüsünde camı kıran dalga değilmiş..

BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, önceki akşam fırtınada camı kırılan ve 15 yolcunun yaralanmasına neden olan Emir Sultan Deniz Otobüsü'ndeki kazanın, dalgaların getirdiği kalasın camı kırmasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi. 

BUDO İskelesi'nde basın toplantısı düzenleyen Fidansoy, Emir Sultan Deniz Otobüsü'nün 2008 model olduğunu ve Türkiye'deki en genç deniz otobüsü olduğuna dikkat çekti. Geminin 5 yıl Honkong'da görev yaptıktan sonra satın alındığını kaydetti. 

"DALGANIN CAMI KIRMASI MÜMKÜN DEĞİL"
Emir Sultan gemisinin dün saat 18.15'de Mudanya'ya yanaştığını, yolcularını aldıktan sonra 18.45'de İstanbul'a hareket ettiğini belirten Fidansoy, şu bilgileri verdi: "Saat 19.32'de o ana kadar havada sorun yoktu. Saat 19.32 civarında Emir Sultan gemisi Bozburun'u geçmişti. Aniden bir dalga geliyor. Bu dalga iskele baş omzundaki camı kırıyor. Cam sertifikalandırılmış, kolay kolay kırılması mümkün olmayan bir cam. Keskin de değil. Dalganın kırması mümkün değil. Teknik arkadaşlarımızın söylediğine göre. cam kırılınca parçalar öndeki yolcularımızın üzerine saçılıyor, yaralanmalara neden oluyor. Gemide bir panik oluşuyor. Ama kaptan arkadaşlarımız sağ salim gemiyi ulaştırdı. Bu şanssız bir olay. Yaralanan yolcularımıza geçmiş olsun diliyorum. Gemimiz de sorun yok, cam yapıldıktan sonra seferlere başlayacak. Bugün İDO ve bizim seferlerimiz tamamen iptal hava koşullarından dolayı. Bu sene maalesef fırtınalar başladı." 

"DALGA İLE KALAS PARÇASI GELMİŞ OLABİLİR"
Kazanın sebebi konusunda net bir veriye sahip olmadıklarının altını çizen Fidansoy, "Camın kırılmasına neden olacak bir parça bulamadık. Herhalde dalga ile beraber kalas parçası geldi, o da darbe etkisi yapıp camı kırdı ve çekilmesi ile geri gitti ama kalas yok elimizde. Cam çok kalın, uçaklardaki camlardan daha kalın. Kırılmayacak şekilde tasarlanmış." diye konuştu. 

Fidansoy, bir gazetecinin, 'yolcuların can yeleklerine ulaşamadıkları, bu yüzden büyük korku yaşadıklarını' ifade etmesi üzerine, şu açıklamayı yaptı: "Can yeleği giyilmesi kaptanın gemiyi terk emri verdikten sonra giymesi lazım. Ama burada yolcularımız kendileri giymeye başlamışlar. Cam kırılınca tamamı giymeye başlamış. Oysa batma tehlikesi söz konusu değildi."

KAYMAK: GEMİ HIZLI DEĞİLDİ
Uzak Yol Baş Mühendisi Makine Ekspektörü Erol Kaymak ise geminin kaza sırasında çok hızlı olduğu yönündeki iddiaları cevapladı. Kaymak, "Geminin hızı normal koşullarda 30 mil hız vardır. Biz 28'ün üzerine çıkmıyoruz. Kaza sırasında gemi 15 mil arasında sürat yapıyordu. Dalganın duvar etkisini engellemek için yavaş gidiliyordu. Kaptanımız dalgalar şiddetlenince hızını azaltmıştır." şeklinde konuştu.. 

CİHAN

<< Önceki Haber Deniz otobüsünde camı kıran dalga değilmiş.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER