Operasyon haberleri borsayı salladı

Onlarca işadamının gözaltına alındığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonu borsada büyük düşüşlere yol açarken bazı hisselerde düşüş çok sert yaşandı.

Operasyon haberleri borsayı salladı

İstanbul ve Ankara'da yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda 37 kişinin gözaltına alınması haberiyle Borsa İstanbul, (BİST)  yüzde 5,65 değer kaybederek günü 70.616 puanla kapattı. Genel Müdür Süleyman Aslan'ın da gözaltına alındığı operasyon nedeniyle Halkbank'ın hisselerinde kayıp, 10,76'yı gördü.

İstanbul ve Ankara'da bu sabah saatlerinde aralarında İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ın yanı sıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve işadamı Ali Ağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 37 kişinin gözaltına alındığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonu piyasaları da hareketlendirdi.

Güne yatay başlaması beklenen Borsa İstanbul'da (BİST) işlem gören hisse senetleri yüzde 5,65 oranında değer kaybetti.

-Halkbank hisselerinde sert düşüş-

Halkbank hisseleri Genel Müdür Süleyman Arslan'ın gözaltına alındığı haberlerinin ardından büyük kayıp yaşadı. Halkbank hisselerinin kaybı %10'i gördü.
<< Önceki Haber Operasyon haberleri borsayı salladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER