Sahibinden araç alanlar bu habere dikkat!

Araç satın alacaklar araç satış- devir işlemlerinde isim benzerliğine dikkat.

Sahibinden araç alanlar bu habere dikkat!

Şikayetvar’ın haberine göre; araç satış işlemi için notere giden Hüseyin S. aylar sonra aynı noterin isim benzerliğinden dolayı adına başka bir araç satış işlemi gerçekleştirdiğini öğrendi. Gerçekler araç sahibinin aracı satarken aracın kendi üstüne kayıtlı olmadığını öğrenmesi ile ortaya çıktı.
 
Aracınız adınıza kayıtlı olmayabilir ya da adınıza bir araç daha olabilir. İstanbul’dan Hüseyin S.’nin gönderdiği şikayet araç satış-devir işlemlerindeki noter hatasını gündeme getirdi. Hukuki güvenliği sağlamak ve anlaşmazlıkları önlemek için hukuki işlemleri belgelendiren noter işlemlerinde yapılan hata vatandaşlar tarafından “Kime güveneceğiz” şeklinde şikayet edildi. Daha önce dolandırıcıların isim benzerliği kullanarak başkasına ait mülkü satmaya çalışan kişilerin olduğuna dair şikayetler ile karşılaşılmıştı fakat Hüseyin S.’nin gönderdiği şikayet isim benzerliğinin noterde daha başka sorunları da getirebileceğini gösterdi. 
 
Adınza Bir Araç Daha Olabilir
 
Yaşanan şaşırtıcı olayı Hüseyin S. Şikayetvar’a şöyle aktardı:
 
“2012 Aralık ayında aldığım aracın işlemleri için İstanbul’da bir notere gittim ve işlemlerimi gerçekleştirdim. Aynı günlerde Antalyada yaşayan benimle aynı isim ve soyisimdeki  Hüseyin S. İstanbul’dan vekaletle araç satın almış. Noterin hatası ile araç satışı isim benzerliğinden dolayı benim adıma yapılmış ve bu hatanın farkına varılmamış. Araç sahibi de aracı aldığında hatayı fark etmemiş. Daha sonra araç sahibi kullandığı aracı satarken Antalya’daki bir noterlik isim benzerliği ile satış yapıldığının farkına varmış ve satışı iptal etmiş. Fakat satış için imzam gerekiyor ve İstanbul’daki notere dönüyorlar. İstanbul’daki satışın da iptal olunması gerekiyor ve noter benden kendi hatasını telafi için satış iptali ikinci defa yapılamadığı için satış yapmamı istiyor. Almadığım aracın satışını yaptırmak istiyorlar.Mağdurum.”
 
İsim Benzerliği İcra Getiriyor!
 
Gelen şikayet üzerine Şikayetvar Uzmanları, “Bu tür hatalarla karşılaşmamak adına tüm işlemlerinizi kontrol ettirin. Sadece bu olayla alakalı değil, isim benzerliğinin birçok mağduriyete neden olduğuna hatta isim benzerliğinden dolayı icralık olan vatandaşlar da var. İsim benzerliğinin kurbanı olmayın”şeklinde uyardı.
 
 
<< Önceki Haber Sahibinden araç alanlar bu habere dikkat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER