Yerli otomobili devlet mi yapacak?

Bakanın açıklamaları kafaları karıştırdı. Yüzde 100 yerli otomobili devletin üretmesi gündemde.

Yerli otomobili devlet mi yapacak?

Türkiye'de yerli otomobil üretimi için babayiğit arayışı devam ederken, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan sürpriz bir açıklama geldi. Çağlayan, "Özel sektör üretmezse, biz üretiriz. Türkiye otomobilini yapacak" dedi. 
 
2012 İhracat Destekleri Analizi-2013 Yılı Hedefleri toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yerli otomobil üretimi için özel sektörün ağır hareket ettiğini söyledi. "Dileriz özel sektör yapsın ama onun olmadığı yerde devlet olarak devreye gireriz." dedi. 
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yerli otomobil üretimi konusunda açıklamalar yaptı. Özel sektörün yerli otomobil üretmek için çok istekli olmadığını ifade eden Bakan Çağlayan, "Özel sektör yaptı yaptı, yapmadı devlet olarak biz yaparız, yerli otomobil yapılacak arkadaş" diye konuştu. Firmalarda acaba olur mu korkusu var, hiçbir kuruma ‘Gel paranı batır’ demiyoruz diye konuşan Çağlayan “Onlar planlarını getirecek, taleplerini anlatacak. Biz de neler yapıp edeceğimizi göreceğiz. Bunu eninde sonunda yapacağız. Yaptığımızda bunun tutacağını göreceğiz. Temel olarak yerli otomobil için babayiğit inşallah bu sene çıkar. Bu sene çıkmasın seneye çıkar. Ama biz kamu olarak ilk etapta yerli otomobilde bulunabiliriz.”  dedi.
<< Önceki Haber Yerli otomobili devlet mi yapacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER