Zeybekci: Moody's'i kaale almıyoruz

Zeybekci, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in açıklamalarını kaale almadıklarını söyledi.

Zeybekci: Moody's'i kaale almıyoruz

Nihat Zeybekci, 20 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Biber Festivali'nin açılışına Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AKP Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'la birlikte katıldı.

Açılışta yarışmaya katılan üreticilerin biberlerini inceleyen Zeybekci, Türkiye ekonomisi Moody's'e tepki gösterdi. Zeybekci, "Türkiye ile ilgili dokuz tane endişe belirtmiş, bir tanesi Türkiye'nin ekonomisi ile ilgili değil. Onun için biz onlara, 'Sizin yaptığınız bu yorumları biz ülke olarak kale almıyoruz' diyoruz." ifadelerini kullandı.

 30 Mart seçimlerinden önce Moody's'in Türkiye'nin büyüme ve ekonomik göstergeleri ile ilgili 'Türkiye aşağıya gidecek' dediğini belirten Zeybekci, "O zaman biz bir söz söyledik. 'Yılın ikinci yarısının başında bugün aşağıya doğru ibresini gösterenler, tıpış tıpış o sözlerini geri alacaklar, Türkiye'nin bütün göstergelerini yukarı revize edecekler' dedim. Sırayla hepsi de yaptı, Allah'a şükür. Yani hepsi de istemese de biraz gönülsüz de olsa Türkiye'nin göstergeleri hep yukarı yönde revize ettiler. Türkiye'nin göstergeleri hep yukarıda olacak." ifadelerini kullandı.

Zeybekci konuşmasının ardından bir vatandaşın talebi üzerine zeybek oynadı.
<< Önceki Haber Zeybekci: Moody's'i kaale almıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER