El-Kaide'nin kaçırdığı 2 kadın, İHH'nın görüşmesi ile serbest bırakıldı


İSLAMABAD (CİHAN)- Pakistan'ın Beloçistan eyaletinde 2013 yılında kaçırılan 2 Çek Cumhuriyeti vatandaşı bugün serbest bırakıldı. Çek Cumhuriyeti hükümet sözcüsü Martin Ayer iki vatandaşlarının bugün ülkeye giriş yaptığını kaydetti.

Pakistan yerel basınında çıkan haberde, Ayer, vatandaşlarının serbest kalmasında bir Türk insani yardım örgütünün müzakerelerinin rol oynadığını söylediği belirtildi. Ancak Ayer konu ile ilgili daha fazla detay vermedi.

Konu ile ilgili Türk İnsani Yardım Vakfı,(İHH) resmi Twiter hesabından EL-Kaide tarafından kaçırılan iki çek kadının kendi diplomasi ekipleri sayesinde kurtarıldığını kaydetti.

Hana Humpalova ve Antonie Chrastecka isminde iki kadın İran'dan otobüs ile Pakistan'ın Beloçistan eyaletine gitmiş ve eyaletin başkenti Kuetta'da El- Kaideye bağlı bir örgüt tarafından 2013 yılında kaçırılmıştı.Örgüt olay sonrası bir video yayınlamış ve ABD'de El-kaide ile bağlantılı olduğu gerekçesi ile hapishanede tutuklu bulunan Dr Aifa'nın serbest bırakılmasını şart koşmuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber El-Kaide'nin kaçırdığı 2 kadın, İHH'nın görüşmesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER