Elazığ Baro Başkanından siyaset istifası

Elazığ Baro başkanı, takımla birlikte AKP'li milletvekili adaylarına yemek verilince Elazığspor'dan istifa etti.

Elazığ Baro Başkanından siyaset istifası

Elazığ Barosu Başkanı Av. Adnan Demir, Elazığspor Kulübü Başkanı'nın futbol takımı ile birlikte AKP'li milletvekili adaylarına yemek vermesine tepki göstererek, Elazığspor 2. Başkanlığı'ndan ve üyeliğinden istifa etti.

Barotürk.com'un haberine göre, Av. Adnan Demir, 2. Başkanı olmasına rağmen kulüp tarafından verilen yemeği medyadan öğrendiğini belirterek, şehrin takımı olan Elazığspor'un, bir siyasi partinin arka bahçesi gibi değerlendirilmesi kabul edilemez diyerek, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Elazığ Barosu Başkanı Av. Adnan Demir'in o sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o açıklama şöyle;

BASIN VE KAMUOYUNA

"13.05.2015 tarihinde Elazığ Spor Kulüp Başkanı sayın Selçuk ÖZTÜRK’ün, taraftar gurubu, futbolcuları ve yönetim kurulu ile birlikte AK Partili milletvekili adaylarına bir yemek tertip ettiğini basın ve sosyal medyadan öğrenmiş bulunmaktayım..

Şehrin takımı olan Elazığ Spor’un bir partinin arka bahçesi gibi değerlendirilmesi kabul edilebilir bir durdum değildir. Tarafıma Elazığ Spor yönetiminde yer almam teklif edildiğinde, Elazığ Ak parti milletvekilleri ve Elazığ Belediye Başkanı, Elazığ Sporun karşısında olan, maçlarına dahi gelmeyen kişiler iken ne oldu ve ne değişti ki Sayın Elazığ Spor Başkanı seçim döneminde böyle bir organizasyonu tertip etti. Elazığ Sporun play off iddiası var iken sahip çıkmayıp küme düşme mücadelesi verdirenleri, taraftar guruplarına tek tek tezahürat yaptırarak alkışlatan bir anlayışın yanında durmamız mümkün değildir.

Elazığ Barosu olarak her zaman hakkın yanında haksızlığın karşısında olduk. Elazığ Spor Kulüp yönetiminde olmamızda yine aynı düşüncelerde olmuştur. Ancak gelinen noktada Elazığ Spor şehirde seçime giden bütün partilere eşit davranması gerekirken,bir partinin destekçisi rolüne soyunarak geçmişte kendisine yapılanın aynısını kendisi yapmıştır.

Temsil ettiğim makam ve meslek itibariyle, haksızlığın karşısında tepkimi ve karşı duruşumu belirterek Elazığ Spor 2.Başkanlık görevi ve üyeliğinden istifa ettiğimi kamuoyu ile paylaşıyorum.Saygılarımla."
<< Önceki Haber Elazığ Baro Başkanından siyaset istifası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER