Emekli-Sen: Patlama noktası 'Emek, Barış ve Demokrasi' alanı olsun

Emekli-Sen: Patlama noktası 'Emek, Barış ve Demokrasi' alanı olsun

DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyeleri, 10 Ekim saldırısında hayatını kaybedenler için patlamanın yaşandığı Ankara Garı önünde anma etkinliği düzenledi.

Gar önünde bir araya gelen Emekli-Sen üyeleri, patlamada hayatını kaybeden 103 kişi için saygı duruşunda bulundu. Emekli-Sen Ankara Şube Başkanı Adem Çetin, alçakça bir saldırıyla karşı karşıya kaldıklarını ve 103 arkadaşlarını bu saldırıda kaybettiklerini hatırlattı. Patlamada yaralanan çok sayıda kişinin hastanelerde tedavisinin sürdüğünü belirten Çetin, "Büyük bir travma yaşadık. Halen psikolojik destek alan arkadaşlarımız var. Bu saldırının gerçekleşmiş olması, Türkiye'nin Başkent'inin göbeğinde gerçekleşmiş olması çok düşündürücüdür. Gerekli tedbiri almayanların, televizyonlara yansıyan gülümsemeleri korkunçtur." diye konuştu.

Patlama alanının, emek, barış ve demokrasi isteyenler için artık bir simge haline geldiğini ifade eden Çetin, bu bölgeyle ilgili yeni bir düzenleme talebinde bulundu. Çetin, "Bu alanın, 'Emek, barış ve demokrasi' alanı olarak düzenlenmesini ve bir anıt yapılmasını istiyoruz. Çevresinin de ziyaret edilebilecek şekilde düzenlenmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından patlama noktasına karanfil bırakan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Emekli-Sen: Patlama noktası 'Emek, Barış ve Demokrasi'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER