EMEP Genel Başkanı: Katliamın sorumluluğu hükümettedir

EMEP Genel Başkanı: Katliamın sorumluluğu hükümettedir

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Ankara'da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden öğretmen Hakan Dursun Akalın'ın Amasya'da bulunan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Merhum Akalın'ın eşi Mürüvvet Akalın ise taziye dileklerini ileten Gürkan'a teşekkür ederek, "Diyecek bir laf bulamıyoruz. Sadece acı işte." diye konuştu. Yaşanan olayın sadece aileyi değil bütün ülkeyi üzdüğünü belirten EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, "Yaşadığımız katliam belki de bu tarihin en büyük katliamlarından birisiydi. Bunun sonuçlarıyla hep birlikte baş edeceğiz. Belki bundan sonra bu davanın sonuçları açısından, bu katliamın araştırılma ve soruşturulma sonuçlarını hep birlikte takip etmemiz gerekiyor." dedi.

Katliamı sadece 2 IŞİD militanının yapamayacağını vurgulayan Gürkan, "Bugün de aslında davaya verilmiş olan, dava için verilen yasaklama kararı da bu davanın çoklu faillerinin olduğunu gösteriyor. Bu açıdan hem sansürü tanımayarak, hem bu katliamın arkasında kimler vardır? Hangi sorumluluklar kime aittir? Bütün bunların açığa çıkması için geniş çaplı bir mücadele vermemiz gerekiyor. Verilen mücadele aynı zamanda ülkemizin demokrasi mücadelesinin de bir parçası olacaktır." ifadelerini kullandı.

BASIN, SANSÜRÜ TANIMAMALI

Meydana gelen hadise sonrasında basın mensuplarına çok önemli görevler düştüğünü kaydeden Gürkan, "Şu çok çok önemlidir. Basın bugünlerde yasak kararından sonra 'Sansürü tanımıyoruz' açıklamasıyla davaya dair bütün bilgileri paylaşıyor olmaları çok önemli. Çünkü açıklanan ve paylaşılan bilgiler de bütün bir sorumluluğu ortaya koyuyor. Ama esas olarak bu katliamın sorumluluğu hükümettedir. Zaten Cumhurbaşkanı da Amerika'da yaşamını yitiren 3 Müslüman için Obama'ya, 'Ülkemizde işlenen siyasi cinayetlerin siyasi sorumluluğu biz siyasilere aittir' demişti. Biz de bu kadar büyük bir katliamın siyasi sorumluluğunun da hem Cumhurbaşkanı, hem de hükümet tarafında bu sorumluluğun alınması ve buna uygun davranılmasını isteyeceğiz. Bunun için mücadele edeceğiz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber EMEP Genel Başkanı: Katliamın sorumluluğu hükümettedir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER