Emniyet müdürlerine skandal dinleme sorusu!

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra yaşanan hukuksuzluklara tepki gösterdikleri için gözaltına alınan emniyet müdürleri ile ilgili polis sorgusu skandala dönüştü.

Emniyet müdürlerine skandal dinleme sorusu!

Aralarında emekli 1. sınıf emniyet müdürlerinin de olduğu şahıslara, “Captagon baronunu neden dinlediniz? Başka bir yerden emir alıyor musunuz?” gibi sorular yöneltildi.

Hükümetin hukuksuzluklara tepki gösteren emniyet mensuplarına yönelik operasyonları devam ediyor. Geçtiğimiz pazartesi günü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 16 ilde 35 emniyetçi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Yapılan operasyonların ardından da Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) eski İstihbarat Başkanı Ömer Altıparmak, eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan’ın da aralarında bulunduğu 25 emniyet mensubu gözaltına alındı. Gözaltına alınan emniyet mensuplarının ifade alma işlemleri başladı. Öncelikli olarak Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) eski İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Ayhan Falakalı ve EGM eski Haberleşme Daire Başkanı Coşkun Çakar sorguya alındı. Uzman istihbaratçılara sözde paralel devlet yapılanması ile bir bağlantılarının olup olmadığı soruldu. Böyle bir yapıdan talimat alıp almadıkları da sorular arasında yer aldı. Emniyetçiler, herhangi bir yapıya mensup olmadıkları ve amirleri dışında da kimseden talimat almadıklarının altını çizdi. Emniyetçilere, özellikle 2007 ve 2013 yılları arasında bazı isimler gösterilerek bu kişileri neden dinledikleri soruları yöneltildi. İstihbarat polisleri de avukatları da, dinlemelerin mahkeme kararıyla yapıldığını, ortada usulsüz bir dinleme olmadığını vurguladı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan ‘captagon baronu’ lakaplı Habip Kanat’ın 2008 ve 2009 yılları arasında neden dinlenildiğinin açıklanmasının istenmesi ise algı operasyonunun boyutunu göstermeye yetti. Kanat ile irtibatı tespit edildiği için tutuklanan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan’ın neden dinlenildiği de bu kapsamda soruldu. İstihbarat polisleri ise Kanat ile ilgili olarak adlî bir dinleme kararı olduğuna, dinlemede de usulsüz bir işlemin olmadığına dikkat çekti.

HABİP KANAT, EMİN ASLAN İÇİN “BÜYÜK ABİ VE AĞA” İFADELERİNİ KULLANIYOR


Ankara TEM polisleri, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan’ın sahte isimle dinlenildiği iddiasında bulundu. Gözaltındaki polisler ise Aslan’ın Kanat ile bağlantısı olduğu yönünde bir ihbar geldiğini, bunun ardından da mahkeme kararıyla hakkında işlem yapıldığını hatırlattı. Aslan ile ilgili dinleme kararının da tamamen yasal çerçevede olduğu vurgulandı. Polislerin önüne soru olarak getirilen hadiseyle ilgili iddianame hazırlanmıştı. İddianameye yansıyan belgelere göre Habip Kanat ve şebeke üyeleri kendi aralarındaki telefon görüşmelerinde Emin Aslan’dan “büyük abi” ve “ağa” diye bahsediyor. Baronun oğlu Mustafa Kanat ise “Emin amca” ifadesini kullanıyor.
<< Önceki Haber Emniyet müdürlerine skandal dinleme sorusu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER