Emniyet, üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere rehberlik standı açtı


Batman İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, üniversiteye kayıt yaptırmak için kente gelen üniversite öğrencilerine yönelik rehberlik standı açtı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin üniversite kayıt yaptıran öğrencilere çeşitli konularda rehberlik ettiği belirtildi. Açıklamada, "Terör ve benzeri çeşitli zararlı oluşumların öğrenciler üzerindeki etkilerini azaltmak, propaganda ve eleman kazanımlarını engellemek, şehrimize ilk defa gelecek olan istismara açık gençlerin terör örgütlerinin ya da zararlı oluşumların hedefi haline gelmemesi ve polisi her zaman yanlarında hissetmelerini sağlamak, teşkilatımız ve öğrenciler arasındaki diyaloğu geliştirmek, öğrencilerin teşkilatımız nezdinde devletimize olan sevgi, saygı ve güven duygularını pekiştirmek amacıyla Batman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği'nce 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı üniversiteye kayıt döneminde, özellikle ilimize ilk defa gelecek öğrenci ve ailelerine yönelik olarak üniversite kampusü içerisinde 'İlk Adımda Dost Eli' adı altında 03-07 Ağustos 2015 tarihlerinde öğrenci standı çalışmalar yapılmıştır." denildi.

Söz konusu açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Müdürlüğümüzce hazırlanan içeriğinde üniversite öğrencilerini hedef seçen zararlı oluşumların izlediği yol ve yöntemleri anlatan öğrencilerin nelere dikkat etmesi gerektiğini içeren broşür, baskılı not defteri, baskılı tükenmez kalem ve Müdürlüğümüz irtibat bilgilerinin bulunduğu kartvizitten oluşan hediye paketi standımızı ziyaret eden öğrencilere hediye edilmiştir. Kayıt için gelen öğrencilere kayıt işlemleri, yurt ve barınma konularında bilgilendirmeler yapılarak yol gösterilmiş, eğitim öğretim süresince bir problem yaşamaları durumunda Öğrenci Faaliyetleri Büro Amirliğimiz görevlilerinden yardım isteyebilecekleri belirtilmiştir. Batman Üniversitesi Fakülte ve Yüksekokullarına 2015-2016 yılı kayıt döneminde 1077'si E-Kayıt 1737'si normal kayıt olmak üzere 2814 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Standımızda yaklaşık olarak 1100 öğrenci ve 1500 öğrenci yakını olmak üzere yaklaşık 2600 kişi ile temas kurulmuştur. Diğer illerden gelen öğrenci ve velilerinin ilimiz hakkında sahip oldukları bir takım endişe ve ön yargılar giderilmeye çalışılmış, yapılan görüşmelerden sonra çocuklarını bizlere emanet ederek ayrılmışlardır. Üniversitemize kayıt yaptırmaya gelen öğrenci ve yakınları stant çalışmamıza ilk günden itibaren yoğun ilgi göstermiş, gösterilen yakınlık ve ikili diyalogdan ötürü öğrenci ve yakınları uygulamamızdan dolayı duydukları memnuniyeti bizzat dile getirmişlerdir. Yapılan çalışmalardan dolayı herhangi bir olumsuz tepki görülmemiş, bu tür faaliyetlerin faydalı olduğu bizzat öğrenci ve yakınlarından gelen olumlu yaklaşımlardan anlaşılmıştır." CİHAN
<< Önceki Haber Emniyet, üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere rehberlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER