Emniyetden traktörlere reflektör uygulaması


Erzincan Emniyet Müdürlüğü, Valilik desteği ile şehir genelindeki traktörlerin karayolunda güvenli seyretmesi ve olası kazalara sebebiyet vermemesi için 'Traktörün Karayolunda Güvenli Kullanımı' adı altında uygulama başlattı. Uygulama kapsamında el broşürleri de bastıran müdürlük, ilk uygulamayı Erzincan-Erzurum karayolunun 10'ncu kilometresinde bulunan trafik denetleme noktasında yaptı. İlk etapta temin edilen bin reflektör traktörlere ücretsiz olarak traktör sahiplerine dağıtıldı. Bazı traktörlere reflektörleri trafik polisleri taktı.

Erzincan Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin katılımı ile gerçekleşen uygulamada polis ekipleri tarafından durdurulan çok sayıda traktör sürücüsüne gerekli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra reflektörü olmayan traktörlere, polis memurları tarafından reflektörler takıldı. İlk reflektörü Emniyet Müdürü Doğan İnci takarken, ücretsiz olarak takılan reflektör uygulamasının bir ay süresince devam edileceği, sürenin dolmasının ardından gerekli kurallara uymayanlara cezai işlem yapılacağı ifade edildi. Traktör sürücüleri, Emniyet Müdürlüğü'nün uygulamasından memnun olduklarını belirterek, hem kendi canlarını, hem de diğer sürücüleri güven altına alacaklarından dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

Yapılan uygulama hakkında açıklama yapan Erzincan İl Emniyet Müdürü Soğan İnci; "Zararları en asgariye indirmek amacıyla Valiliğimizin bize sağladığı imkanlarla bin adet reflektörü aldık. Bu tarım araçlarımıza özellikle traktörlerimize arkalarına bu şekilde çiftçilerimizi bilinçlendirerek, reflektörlerimizi biz kendi imkanlarımızla tamamlayarak bu kazaları asgariye indirmek istiyoruz. Amacımız; ceza yazmak trafikte değil, vatandaşı bilinçlendirmek. Buna biz önce oluyoruz. İnşallah kooperatiflerimizde, tamı kooperatiflerimizde, bu sulama kooperatifimizde ayrıca kendileri de bizler de takipçileri olacaklar. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek."

Uygulamadan memnun olduklarını dile getiren traktör sürücüleri ise "Hem bizim için yararlı hemde diğer sürücüler için. Belki lamba yanmaz. Bunların sayesinde gelen araç bizi görür ve ayarlı gelir. Bizim içinde faydalı gelen vatandaş içinde faydalı. Kendimizi, hem başkasını tehlikeye düşürmeden trafik kurallarına uyarak rahat bir şekilde gideceğiz." dediler. CİHAN
<< Önceki Haber Emniyetden traktörlere reflektör uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER