Enderun Derneği'nden Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım kampanyası


Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde faaliyet gösteren Enderun Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı.

Dernek, Bayırbucak Türkmenlerine gıda, giyecek, kömür ve nakdi yardım kampanyası düzenledi. Enderun Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi Gökhan Sakın, dernek olarak önceden beri Suriye'deki Türkmenlere yardım kampanyası yapmayı düşündüklerini, mesele soydaşlara, Bayırbucak Türkmenlerine gelince bıçağın kemiğe dayandığını, kendilerinin de çorbada tuzları olsun istediklerini ve Tavşanlı'da bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Kampanyayı hemen başlatıp halka duyurduklarını ve beklentilerinin çok çok üzerinde destek gördüklerini belirten Sakın, "1 TIR ayni yardım kampanyası düşünürken, 4 veya 5 TIR dolusu yardım geldi. Bunların içerisinde 2 TIR un, 1 TIR kömür, 2 TIR da giyim ve yiyecek yardımı olacak" dedi.

Kampanyanın ayni kısmının bittiğini, nakdi yardımlarını devam ettiğini dile getiren Sakın, Toplanan yardımları dualarla birkaç gün içinde Hayrat İnsani Yardım Derneği vasıtasıyla Bayırbucak Türkmenlerine göndereceklerini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Enderun Derneği'nden Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER