Enerji Bakanı Albayrak'a rödovans ödemesini sordu


CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, rödovans ödemesi hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın cevaplaması istemi ile soru önergesi verdi.

TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde Milletvekili Kuşoğlu, "Üretilen her ton kömür başına veya bu kömüre dayalı üretilen elektriğin kwh/saat başına Türkiye Kömür İşletmeleri'ne ödenen bedel şeklinde gerçekleşen rödovans yöntemiyle Aksa Göynük Enerji Termik Santrali için 2006 yılında sözleşme imzalanmıştır." dedi.

Kuşoğlu bu bağlamda Bakan Berat Albayrak'a şu soruları yöneltti: "- Aksa Enerji'nin Bolu Göynük'te yapmış olduğu Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nin rödovans ödemesine ilişkin şartnamede, daha sonra bir değişiklik yapılmış mıdır?

- Şartnamede belirtilen kamuya ödenmesi gereken rödovans bedelinde daha sonra bir değişiklik oluşturabilecek şekilde işlem yapılmış mıdır?

- Santralin kullanacağı elektrik bedeli düşüldükten sonra mı rödovans bedeli ödenecektir? Yoksa şartnamede kararlaştırıldığı şekliyle üretilip sayaca giden ve sayaçtan çıkan elektrik bedeli üzerinden mi rödovans ödenmesi sağlanacaktır?"
CİHAN
<< Önceki Haber Enerji Bakanı Albayrak'a rödovans ödemesini sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER