Enerji Bakanı Ali Rıza Alaboyun hakkındaki iddialar Meclis'e taşındı


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mahmut Tanal, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Davutoğlu'nun cevaplaması talebiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde Tanal, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan şahsın, merkezi Konya'da bulunan bir holdingin enerjiden sorumlu yönetim kurulu üyesi olduğu iddiaları doğru mudur?" diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olarak seçim hükümetinde yer alan Ali Rıza Alaboyun ile ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Bakan'ın, merkezi Konya'da bulunan devletle de iş yapan bir holdingde enerjiden sorumlu yönetim kurulu üyesi olduğu ve bunun gizlendiği iddialarını yazılı soru önergesi aracılığıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu. Ayrıca, Alaboyun'un bakanlığa atanmasının ardından yönetim kurulunda bulunduğu holdingin rakip firmalarına baskın düzenlendiği iddiasının da yer aldığı soru önergesinde şu sorulara yer verdi: "İş bu önergem tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan şahsın, merkezi Konya'da bulunan bir holdingin enerjiden sorumlu yönetim kurulu üyesi olduğu iddiaları doğru mudur?

Bu iddialar doğru ise bu bilginin söz konusu Bakan'ın biyografisinde yer almamasının ve gizlenmesinin sebepleri nelerdir?

Söz konusu Bakanın 7 Haziran 2015 tarihindeki seçimden 3 hafta sonra, bu holdingteki enerjiden sorumlu yönetim kurulu üyeliği görevi aldığı 8 hafta sonra da şimdi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu iddiaları doğru mudur?

Söz konusu Bakanın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na atandığı hafta daha önce yönetim kurulunda bulunduğu holdingin rakip firmalarına baskın düzenlendiği iddiaları doğru mudur?

Bu iddialar doğru ise açıkça görevini kötüye kullanan söz konusu Bakan hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılacak mıdır?" CİHAN
<< Önceki Haber Enerji Bakanı Ali Rıza Alaboyun hakkındaki iddialar Meclis'e... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER