Engelliler, engelsiz bir dünya için yürüdü

Engelliler, engelsiz bir dünya için yürüdü

Engelli Hakları Formu, engellilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirmek için Galatasaray Meydanı'na yürüyerek bir basın açıklaması yaptı. Engelsiz bir dünyada yaşamak istediklerini belirten Form Üyeleri, meydana gelen olumsuzluklardan kendilerinin daha çok etkilendiğini söyledi.

Tünel'den Galatasaray Lisesi önüne yürüyen Engelli Hakları Formu üyeleri, 'Savaşsız, engelsiz bir dünya istiyoruz pankartı açtı. 'Kadına şiddete hayır, sokakta olmak istiyoruz, herkese eşit eğitim hakkı' dövizleri açan grup, meydanda bir açıklama yaptı. Grup adına konuşan Engelli Hakları Federasyonu Başkanı Mahmut Kement, "Bizler adına sakat, özürlü ve engelli denilen bu ülkenin ezilen, horlanan her türlü ayrımcılığa tabi tutulan, sağlıksız, eğitimsiz ve eşit yurttaş gibi görülmeyen bu ülkenin ötekileriyiz. Halkımızın yaşadığı sorunlar bizimde sorunlarımızdır. Halkın yaşadığı sorunları biz katmerli yaşıyoruz. Basın özgürlüğünün iktidarın yardakçılığına indirgendiği, özgür basın temsilcilerinin tutuklandığı. Ruhsal ve çevresel bir çok nedenle engellenmiş olan bizlerin çok daha olumsuz koşullarda yaşadığı açık bir gerçektir." dedi.

Öte yandan, eylem sırasında engelli bir vatandaşın arkadaşlarını görüntülemesi dikkat çekti. Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde alandan ayrıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Engelliler, engelsiz bir dünya için yürüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER