Engin Altay'dan Milletvekili Eren Erdem'e soruşturmaya tepki


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın milletvekili Eren Erdem hakkında soruşturma başlatmasına "Maalesef Türkiye'de yargı, yürütme organının sopasına, maşasına dönüşmüş durumda." diyerek tepki gösterdi.

Parlamentolararası Kudüs Platformu heyeti ile TBMM'de görüşen Engin Altay, gazetecilerin sorularını cevapladı.

CHP'li Altay, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nun milletvekili Eren Erdem hakkında Rus kanalı RT'ye verdiği röportaj nedeniyle resen soruşturma başlatması hakkında, "Eren Erdem'in açıkladığı konu Cumhuriyeti Savcılığı'nın iddianamesinde var olan bir konu. İddianameyi yazan savcı ile ilgili bir vatana ihanet iddianamesi açsın, sonra Eren Erdem'e gelsin. Bunlar hukukun, yargının yürütmenin sopası haline geldiğinin çok açık delilleridir. Maalesef Türkiye'de yargı; yürütme organının sopasına, maşasına dönüşmüş durumda. Bu hukuk devletlerinde vahim bir manzaradır. Parlamenter demokratik sistemin güçler ayrılığının ortadan kaldırıldığının göstergesidir." karşılığını verdi.

KAÇIRILAN ASKERLER

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, kaçırılan askerlerle ilgili soruyu da şöyle cevapladı: "Bizde bir bilgi yok. Evvelki gün iki uzman kaçırıldığını biliyoruz. Hükümet, bu konuda ne halka, ne parlamentoya bilgi vermediği için biz de böyle rivayetlere göre konuşmak durumdayız. Hükümetin bölgede olup bitenle ilgili parlamentoya bilgi vermesi gerekiyor. Alınması gereken bir tedbir varsa, parlamento bunu hükümetten esirgemez. Ama hükümetin bu konudaki politikasını ben değil kimse anlamış değil. Hükümet ne yaptığını bilmez halde."
Milletvekili-Eren-Erdeme-sorusturmaya-tepki-1967408.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Engin Altay'dan Milletvekili Eren Erdem'e soruşturmaya tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER