Erbil'deki Hıristiyanlar Noel'i kutladı


Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde yaşayan Hıristiyanlar, Hz. İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen Noel'i kutladı. Hıristiyanlar, ayin için Ainkava bölgesinde bulunan Mar Yusuf Kilisesi'nde bir araya geldi.

Yoğun katılımın olduğu ayın yaklaşık 3 saat sürdü. Noel ayinine büyük ilgi gösteren Erbilli Hıristiyanlar, dini törenin yapıldığı salonu doldurdu. Salonda yer bulamayanlar ise kilisenin avlusunda ayini takip etmeyi tercih etti.

Mar Yusuf Kilisesi'ndeki ayine; Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Erbil Valisi Nevzat Hadi, Kürdistan Demokrat Partisi'nin Erbil temsilcisi Ali Hüseyin ve Erbil'de faaliyet gösteren bazı konsoloslukların temsilcileri de davet üzerine katıldı.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Martin Halit isimli Hıristiyan Musul'dan Erbil'e geldiğini söyledi. Halit, "İki yıldır evimizden uzak yaşıyoruz. Çok zor anlar yaşadık. Umarım en kısa zamanda evlerimize döneriz. Bunun için dua edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hükümet Sözcüsü Dizayi ise Kürdistan'ın kapılarının her zaman Hıristiyan vatandaşlara açık olduğunu dile getirdi. Hıristiyanların Noel bayramını kutlayan Dizayi, "Maalesef Hıristiyan kardeşlerimizin çoğu evinden uzak bu bayramı kutluyor. İnşallah en kısa zamanda evlerine dönüp orada da bayramı kutlarlar. Burada kaldıkları sürece evlerinde olduklarını unutmasınlar, burası onların da evi. Biz onların hizmetindeyiz." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Erbil'deki Hıristiyanlar Noel'i kutladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER