Erdoğan: Hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz bulunmuyor


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye sınırında düşürülen Rus uçağı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bu hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle bulunmamaktadır. Sadece kendi güvenliğimizi ve kardeşlerimizin hukukunu savunuyoruz." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 31. İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) Açılış Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, Suriye sınırında, sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürülen Rus uçağına ve sonrasındaki gelişmelere de değindi. Türkiye'nin sadece güvenliğini ve hukukunu koruduğunu anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Bu hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle bulunmamaktadır. Sadece kendi güvenliğimizi ve kardeşlerimizin hukukunu savunuyoruz. Bir haftadır Laskiye kuzeyinde, Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölgede sınırlarımıza doğru göç başlamıştır. Biz bu bombalardan kaçan oradaki soydaşlarımızı, akrabalarımızı bir taraftan Hatay ve o bölgedeki kamplara almaya başladık, bir diğer taraftan Suriye tarafındaki kamplarda barındırmaya ve Kızılayımızla onlara her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Bir diğer tarafta da bakıyorsunuz aileler, eşleri beyleri hepsi bu toprakların korunmasının mücadelesini sürdürüyor. Samimi olmamız lazım, kimse kimseyi aldatmasın. Devlet terör estiren bir kişinin yanında olmak, bizim ilkelerimiz içinde zulme rıza zulümdür."

'YENİ BİR GÖÇ DALGASINA KARŞI TEDBİRLERİ ALACAĞIZ'

Türkiye'nin sınırın her iki tarafında da insani yardım faaliyetlerini sürdüreceğini vurgulayan Erdoğan, "Biz her türlü terör örgütüne ve teröre olduğu gibi devlet terörü uygulayan Esed rejimine de karşıyız. Rejiminin bölgede yaşayan kardeşlerimize yönelik saldırıları karşısında sınırın her iki yanında da insani yardım faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Ülkemize yönelik yeni bir göç dalgasının önüne geçmek için gerekli tedbirleri almakta kararlıyız. Suriye halkının huzuru ve güveni için üzerimize düşenleri yapmayı devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

'KUŞLARA, BALIKLARA GÖSTERİLEN HASSASİYET…'

Erdoğan, mültecilere yönelik muamele ve tutumları eleştirmeye devam etti. Mülteci konusunun önemine dikkat çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kuşlara, balıklara, bitkilere gösterilen küresel hassasiyet şayet her gün Akdeniz ve Ege'de boğulan masum yavrulardan esirgenirse, bu aymazlığın sonu çok daha büyük bir felaket olacaktır. Sadece hayatta kalma, yaşama tutunma, yani var olma mücadelesi veren milyonlarca Suriyeli ve Iraklının yüzlerine kapanan kapılar sorunu derinleştirecektir. Güvenlik ve huzurun yolu mültecilere tekme atmaktan, içi insanlarla dolu botu şişlemek sureti ile batırmaktan, çığlıklarına kulak tıkamaktan değil, onları kucaklamaktan, onlara sahip çıkmaktan geçiyor. Dikenli tel örgülerin yüksek duvarların arkasına saklanarak sorunda uzak kalınamayacağını artın herkesin görmesi gerekiyor."

CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER