Erdoğan'ın davetini reddeden Noam Chomsky'ye HDP'den davet mektubu


HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ABD'li dilbilim profesörü Noam Chomsky'yi Güneydoğu'da yaşanan gelişmelere tanıklık edebilmesi ve dayanışmayı güçlendirmesi için mektup yazarak, bölgeye davet etti.

Bu arada akademisyenlerin bildirisinde imzası bulunan Noam Chomsky, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce kendisine yaptığı Türkiye davetini "Türkiye'ye yıllardır saldırıya maruz kalan Kürtler davet ederse gelirim" diyerek reddetmişti.

HDP'li Faysal Sarıyıldız, Chomsky'ye gönderdiği mektubuna "Size 32 gündür hiç bir yasal ve anayasal dayanağı olmayan 'sokağa çıkma yasakları' adı altında binlerce asker ve polis tarafından ablukaya altına alınmış Cizre'den yazıyorum. AKP Hükümeti 7 Haziran seçim sonuçlarını askıya alıp tüm demokratik siyaseti yerle bir etti. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm muhalif kesimlerini hedef haline getiren AKP Hükümeti Temmuz 2015'ten bu yana bir savaş konseptini devreye soktu." şeklinde başladı ve yaşananları sıraladı.

Ayrıca 1128 akademisyen ve dünyanın çeşitli üniversitelerinden 400'e yakın akademisyenin imzaladığı "Bu suça ortak olmayacağız!" bildirisine değinen HDP'li Sarıyıldız, akademisyenlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef alındığını vurguladı.

Sarıyıldız mektubunu şu ifadeyle tamamladı: "Cumhurbaşkanı Erdoğan şahsında AKP iktidarının aydınlara, barışseverlere ve özgürlüğü talep eden herkese karşı olan tahammülsüzlüğü, nobranlığı ve kabalığına karşı dayanışmayı geliştirmek, boyun eğmemek ve barış etrafında kenetlenmek her zamankinden daha elzemdir."


CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan'ın davetini reddeden Noam Chomsky'ye HDP'den davet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER