Erdoğan, Japon ve Türk işadamları ile bir araya geldi


Japonya'da resmi temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkent Tokyo'da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından organize edilen iş forumunda, Japon ve Türk iş dünyasından işadamları ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından organize edilen iş forumunda işadamları ile buluştu. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bu yıl G20 zirvesinin dönem başkanlığını yürüttüğüne dikkat çeken Erdoğan, "G20 sürecinde ve başkanlık hedeflerimizi gerçekleştirmede, küresel ekonominin önde gelen aktörlerinden olan Japonya'nın destek ve işbirliğine özel önem veriyoruz. Önümüzdeki ay Antalya'da düzenleyeceğimiz G20 zirvesinde Başbakan Abe'yi ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağız." dedi.

Son 2 yılda Japonya'ya ikinci kez geldiğinin altını çizen Erdoğan, 2013 yılında da Abe ile 2 defa Türkiye'de görüştüğünü hatırlatarak, "Bu görüşmelerde Türk-Japon ilişkilerinin stratejik ortaklık düzeyine taşınması yönünde çok önemli kararlar aldık." ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Japonya arasındaki dostluğun sembolü olarak anılan Ertuğrul Fırkateyni kazasının 125. yıldönümüne gelen 2015 yılında, stratejik ortaklığın daha da derinleştirileceğine inandığını kaydetti.

Türkiye ile Japonya arasındaki ikili ticaret hacmi gelişme kaydetmesine karşın halen arzu edilen seviyede olmadığından yakınan Erdoğan, şöyle devam etti: "2014 yılı sonu itibariyle iki ülke arasındaki ticaret hacmine baktığımız zaman Türkiye'nin aleyhine 3,6 milyar dolar şeklinde gerçekleştiğini görüyoruz. Bu durumun düzeltilmesi için de inanıyorum ki, iki dost ülkenin birlikte gerekli olan çabayı harcayacaktır."

Erdoğan, 2023 hedefi olarak ticaret hacminin 30-35 milyar dolar seviyesinde belirlenebileceğini belirtti. Erdoğan konuşmasının devamında "Dünyanın tarımda 7'inci büyük ülkesi olan Türkiye'nin dünyanın en büyük gıda ihracatçılarından biri olan Japonya'da çok daha büyük bir pazar payına sahip olmasını hep birlikte teşvik etmeliyiz." ifadelerinin kullandı. Türkiye'nin hızla gelişen bir ülke olmasından dolayı altyapı yatırımlarına ihtiyaç duyulduğunu da aktaran Erdoğan, bu konuda Japonya ile işbirliğini devam ettirmek istediğini aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan, Japon ve Türk işadamları ile bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER