Erdoğan: Ülkemizde bedeni yaşayan ama ruhu bu milletin değerlerine düşman...


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suça ortak olmayacağız" bildirisini imzalayan akademisyenlere bugün de tepkisini sürdürdü. Erdoğan, "Bu ülkenin değerlerine karşı olan herkes bizim karşımızdadır." dedi.

Kamu-özel sektör işbirliği ile yapılan baraj ve HES'lerin açılışı için Ankara Arena Spor Salonu'ndaki açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projelerin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Erdoğan, Türkiye'nin enerji yatırımlarını kesintisiz olarak sürdürmek mecburiyetinde olduklarını belirterek, istikrar ortamına zarar vermek isteyenlerin özellikle enerji yatırımlarını hedef seçtiklerini anlattı.

Erdoğan, bildiri imzalayan akademisyenlere de tepkisini bugün de "Ülkemizde bedeni bu topraklarda yaşayan ama ruhu bu milletin tüm birikimine, değerlerine düşman sayıca az fakat sesi çok çıkan bir kesim var. Bunlar buldukları her fırsatta içlerindeki kini, husumeti saçıyorlar." diyerek sürdürdü.

SALONDAKİLER AKADEMİSYENLERİ 'YUH'LADI

Erdoğan, kendilerine akademisyen diyen bir grubun çıkıp terör örgütü yanında saf tutarak devletine ve milletine kin kustuğunu söylediği esnada, Ankara Arena'da bulunan kalabalıktan 'yuh' sesleri yükseldi.

Refahın en büyük düşmanının bölücü terör örgütü ve onu destekleyen siyasetler, akademisyenler olduğunu belirten Erdoğan, ülkedeki 151 bin akademisyenden 1200'ünün bildiriyi imzalamasının düşündürücü olduğuna işaret etti.

İtirazının bu akademisyenlerin farklı görüş ortaya koymaları olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hoşlarına gitmese de farklı görürler, düşünceler ifade edilmesine saygı duyduklarını, itirazlarının kendilerine akademisyen diyen bu kitlenin terör örgütünün dili, üslubunu kamuoyuna dayatması olduğunu belirtti. Erdoğan, "Kurşun sıkmanızla onun propagandasını yapmanızın da bir farkı yoktur. Düşünce özgürlüğü ile bir ilgisi yoktur. Bu ülkenin değerlerine karşı olan herkes bizim karşımızdadır." ifadelerini kullandı.

"BU ÜLKEDE İKİNCİ BİR BAYRAK DALGALANDIRILAMAZ"

Tek millet olmanın gayreti içinde ve tek bayrak peşinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Bu ülkede ikinci bir bayrak dalgalandırılamaz." dedi.

"Yeri geliyor canımız yanıyor. Kolay değil şehitlerimiz toprağa düşüyor. Toprak şehitlerimizle vatan oluyor." şeklinde devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bildiri imzalanmasını sineye çektiklerini ancak ülkesine yabancıları davet etmenin de neyin nesi olduğunu sorarak, "Bu mandacı zihniyeti biz çok iyi tanıyoruz." diye konuştu.

Diyarbakır Çınar ilçesindeki saldırıyı da lanetleyen Erdoğan, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileklerini iletti. Erdoğan "Çınar saldırı dahi tek başına bile terör karşısında haysiyetli duruş sergilemeyenlerin karanlık duruşunu göstermeye yeter." dedi. Erdoğan, "dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları karşısında, "Biz bugüne kadar hep dik durduk. Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz başka yerde asla" cevabını verdi.

Erdoğan bildiriyi imzalayanlara tepkisini "Bu sözde aydınlar, bunlar karanlıktır karanlık, bunu böyle biliniz. Bunların vatan diye bir meselesi, millet diye bir meselesi yoktur. Şu güzel vatanımızı nasıl karıştırır, bu milleti nasıl birbirine düşürürüz, bunun gayreti içindeler. Bu düşünce ve ifade özgürlüğü meselesi değildir. Bu mesele devletin ve milletin bekası meselesidir. Saldırılar karşısında gereken her türlü tedbiri almak bizim en başta gelen vazifemizdir. Devletin olmadığı yerde özgürlük, demokrasi hak, hürriyet olmaz. Devletin olmadığı yerde kan göz yaşı olur." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Güneydoğu Anadolu'daki teröristlerin yol açtığı sıkıntılar karşısında devlet olarak vatandaşların hak ve hukukunu korumak mecburiyetinde olduklarına işaret ederek, sivillere zarar gelmemesi konusunda güvenlik güçlerine talimat verdiklerini aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Ülkemizde bedeni yaşayan ama ruhu bu milletin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER