Erdoğan ve Ala'dan sonra Şahin de suçluyu buldu

Çözüm Sürecinde terör örgütü PKK'nın güçlenmesi en çok konuşulan gündem maddelerinden biri... AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in de valileri ve güvenlik birimlerini sorumlu tuttuğu ortaya çıktı.

Erdoğan: Valilerin PKK'ya operasyon izni vermeme sebebi bizim talimatımız.

Mehmet Ali Şahin, yaptığı açıklamada devletin ilgili birimlerinin inceleme yaptığını söyledi. Şahin, "Eğer sonuçta sorumluluk doğuracak olan bir keyfiyet ortaya çıkarsa herhalde gereği yapılacaktır" dedi.

ERDOĞAN: VERDİĞİMİZ TALİMATLAR GEREĞİ

Çözüm Süreci gündemin üst sıralarındaki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Eylül'de devlet kanalındaki konuşmasında, Çözüm Süreci sırasında terör örgütüne yönelik operasyon yapılmaması yönünde kendilerinin talimat verdiğini söylemişti. Erdoğan, "Çözüm süreci içerisinde tabi valilerimiz kendilerine verdiğimiz talimatlar gereği ciddi manada bu terör örgütlerine karşı şu andaki operasyonlara girmiyorlardı." demişti. Erdoğan daha sonra "Kamu görevlilerinin gelişmeleri eksik veya yanlış değerlendirmesinin, bu konuda zafiyete yol açtığı anlaşılıyor." şeklinde konuşmuştu.


ALA:JANDARMANIN YETKİSİ ALINMIŞ MI?

Erdoğan bu açıklamasından 12 gün sonra 28 Eylül'de bu defa bölgedeki kamu görevlilerini sorumlu tuttu. AKP'nin İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala da aynı yönde sözler sarf etti.


Ala, "Jandarma ve emniyet herhangi bir terörist faaliyeti durdurmak için teröristlerle mücadele etmek için onlara gereğini yapmak için validen bir operasyon yetkisi almak zorunda değildir. Böyle bir şey yok."

Adalet Eski Bakanı ve şu anda AKP Genel Başkan Yardımcısı olan Mehmet Ali Şahin'in de geçtiğimiz gün verdiği bir röportajda bölgedeki valileri ve güvenlik birimlerini sorumlu tuttuğu ortaya çıktı. Şahin, şu anda incelemelerin devam ettiğini, sorumluluk doğuracak durum ortaya çıkarsa gereğinin yapılacağını söyledi.

ŞAHİN: GEREĞİ YAPILACAK

Şahin şöyle konuştu;

"Tabi bu çözüm süreci devam ederken bazı bölgelerde valilerimizin emniyet güçlerimizin bu çözüm süreci zarar görmesin diye bazı gelişmelere sessiz kalmış oldukları şeklinde bir takım iddialar var. Bu incelendiğinde bazı bölgelerde bu kısmen doğrudur. Tabi ki bununla ilgili devletimizin gerekli birimleri incelemelerini yapıyorlar. Eğer sonuçta sorumluluk doğuracak olan bir keyfiyet ortaya çıkarsa herhalde gereği yapılacaktır."

SAMANYOLUHABER.COM/ÖZEL HABER



<< Önceki Haber Erdoğan ve Ala'dan sonra Şahin de suçluyu buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER