Ereğli'de 33 bin 505 öğrenci ve 2 bin 61 öğretmen eğitime başladı


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde üç aylık yaz tatilinin ardından 33 bin 505 öğrenci ve 2 bin 61 öğretmen için 2015- 2016 eğitim öğretim yılı başladı.

Atatürk Anıtı önündeki ilk törende, İlçe Milli eğitim Müdürü Numan Korkmaz'ın Anıt'a çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törene, Belediye Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun, bazı okul müdürleri ve Milli Eğitim Şube müdürleri ile okulları temsilen Türk bayrakları ve okul flamalarıyla öğrenciler katıldı.

İlköğretim Haftası kutlamaları çerçevesinde ikinci program İzmirlioğlu İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Programa Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Kdz.Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, İzmirlioğlu İlkokulu Müdürü Orhan Köse, hayırsever İzmirlioğlu ailesinden Yaşar İzmirlioğlu Gök, yeğeni Ahmet ve Mehpare Güney İzmirli, okul müdürleri ve çok sayıda veli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz? öğrenci, öğretmen ve velilerle birlikte yeni eğitim öğretim yılına başlamış olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Korkmaz, ilçede 146 eğitim kurumunda 33 bin 505 öğrenci ve 2 bin 61 öğretmenin bugün itibariyle eğitim öğretime başladığını söyledi. Korkmaz konuşmasında, "Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmanız dileğiyle ilköğretim haftanızı kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim." dedi.

DEDESİNİN OKULU'NDA 1. SINIFA BAŞLADI

Yeni eğitim öğretim yılında İzmirlioğlu İlkokulu'nda eğitim öğretim hayatına başlayan merhum İbrahim İzmirli'nin torunu, Ahmet ve Mehpare Güney İzmirli'nin kızları 1. sınıf öğrencisi Melek İzmirli'de günün anlam ve önemine ilişkin duygularını paylaştı. Minik İzmirli; dedesinin adıyla anılan okulda okumaktan gurur duyduğunu belirterek "Ben ve arkadaşlarım çok çalışarak okulumuzun ismini en güzel şekilde duyuracağımıza söz veriyoruz." dedi.

Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin okudukları şiir ve komposizyonların ardından, Kaymakam Nazım Madenoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ve Okul Müdürü Orhan Köse ve 1. sınıfa başlayan Melek İzmirli'nin birlikte ilk ders zilini çalarak eğitim öğretim yılına 'Merhaba' denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Ereğli'de 33 bin 505 öğrenci ve 2 bin 61 öğretmen eğitime... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER