Karacabey İHL eğitime yarım başladı


Katsayı engelinin kalkmasıyla yoğun ilgi gören Karacabey Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin derslik ve yurt binası 2015 - 2016 eğitim yılına yetişmedi.
Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ek bina ve yurt inşaatı, Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, 3389 metrekare alan üzerinde 2 katlı ek bina ve yurt inşaatıyla çevre düzenlemesine ilişkin ihalesi 30 Nisan 2015 günü gerçekleştirilmişti. İhale ilanında yer tesliminden itibaren iş bitirme süresi 300 günde teslim edileceği için ilk döneme yetiştirilemedi. Ancak yapımı süren ek binanın ikinci döneme yetişmesi beklenirken, yurt binasının ise 2016-2017 eğitim yılında hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

YOĞUN TALEBE CEVAP VERİLEMİYOR

Kat sayı engelinin ardından ilgi odağı haline gelen Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne gelen öğrenci, sayısı her geçen sene artıyor. Binanın yetersiz kalması sebebiyle 5-6 ve 8.sınıflar geçici olarak yapılan protokolle 2015-2016 eğitim yılının ilk döneminde 14 Eylül Ortaokulunun ek binasında eğitim görüyor. Karacabey Anadolu İHL'de 60 öğrenci yatılı olarak öğrenimlerini sürdürüyor.

Uzun süredir ihale aşamasında olan 16 derslikli ek binanın yapımıyla ortaokul kısmı yeni binada eğitim görecek. 64 kişilik yurt da inşa edilecek projede önceliğin ortaokulun faaliyet göstereceği ek binaya verildiği öğrenildi. Ek binanın hizmete girmesiyle Karacabey Anadolu İHL, kapasitesini ikiye katlamış olacak. Öğrenci ve veliler de ek binanın ve yurt inşaatının bitmesini merak ve sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler. CİHAN
<< Önceki Haber Karacabey İHL eğitime yarım başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER