Erika Steinbach'ın 'ırkçı' paylaşımı ortalığı karıştırdı


Hıristiyan Birlik Partileri CDU/CSU Federal Meclis Grubu İnsan Hakları Sözcüsü Erika Steinbach'ın twitter hesabından paylaştığı resim sert tepkiye neden oldu. CDU'lu Steinbach'ın "Almanya 2030" başlığı ile paylaştığı resimde esmer insanların arasında bulunan sarışın bir çocuğa "Nerden geliyorsun?" sorusu soruluyor. Erika Steinbach, paylaştığı resimle Almanya'da 2030 yılında Almanların azınlık duruma düşeceği imasında bulundu.

Steinbach'a tepki gösteren partisi CDU'nun Genel Sekreteri Peter Tauber sosyal medya hesabından "Tekrar kötü bir söz kullanmak istemediğim için senin son tweetine bir şey söylemiyorum" dedi. Steinbach'ın paylaşımına başta kendi partisi olmak üzere toplumun birçok kesiminden "Irkçı, nefreti içeriyor" tepkisi alınca CDU'lu milletvekili açıklama yaparak kendini savundu. Steinbach "Fotoğraf bana ait değil. Frankfurt'tan çocuğunun sınıfında yalnızca iki Alman kalmış kaygılı bir baba, e-posta yoluyla bana bu resmi yolladı." ifadesini kullandı.

Bild'e konuşan Steinbach, paylaştığı resmin insanları kaygılandıran bir sorunu dile getirdiğini ileri sürdü ve "Almanya 2030'da fotoğraftaki gibi olabilir mi?" sorusuna ise, "Veriler buna işaret ediyor. Büyük şehirlerde Alman olmayanların oranı ciddi şekilde arttı." cevabını verdi.

YEŞİLLER: STEİNBACH İNSAN HAKLARI SÖZCÜLÜĞÜ YÜRÜTEMEZ

Erika Steinbach'ın paylaşımı üzerine Hıristiyan Birlik Partileri CDU/CSU'ya çağrıda bulunan Yeşiller Partisi Meclisi Grubu Eşbaşkanı Anton Hofreiter, CDU/CSU'nun Steinbach'ı insan hakları sözcülüğü görevinden alınması için harekete geçilmesini istedi. Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Dietmar Bartsch da CDU Meclis Grubu Başkanı Volker Kauder'i göreve davet etti. Bartsch, Steinbach'ın ırkçı paylaşımları için belde ödemesi gerektiğini söyledi.

TBB: IRKÇILIK İNSAN HAKKI MI?

Erika Steinbach'ın paylaştığı resimle sınırları aştığını belirten Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu, yaptığı yazılı açıklamada CDU Genel Sekreteri Tauber'in tepkisini de hatırlatarak, "Bayan Steinbach'ın CDU/CSU'nun İnsan Hakları ve İnsani Yardım Sözcülüğü kabul edilemez. CDU, eleştirileri görmezden gelemez ve gerekli adımları atmalıdır." ifadelerini yer verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Erika Steinbach'ın 'ırkçı' paylaşımı ortalığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER