Ermenistan işgali nedeni ile Azerbaycan'ın maddi zararı belli oldu


Ermenistan'ın Karabağ'ı işgalinin Azerbaycan'ı uğrattığı kayıp ve hasarların değerlendirilmesi için kurulan Çalışma Grubu, zarar tespit çalışmasının sonucunu açıkladı. Yapılan açıklamada, Emenistan işgali sonucu Azerbaycan'ın 818 milyar dolar maddi zarara uğradığı ifade edildi.

Çalışma Grubu'nun başkanı Hanhüseyin Kazımlı değerlendirmelere devam edildiğini ve araştırma sonucu zarar hacminin artacağını bildirdi. Zarar tespitinin ardından Ermenistan'dan uluslararası platformlarda tazminat talep edilmesi hedefleniyor.

Kazımlı, "Ermeni işgali nedeni ile Azerbaycan insani felaket ile karşı karşıya kaldı, 1 milyondan fazla kişi, topraklarını terk etmek zorunda kaldı. 20 yıl önce BM Güvenlik Konseyi tarafından Ermenistan'ın işgal edilmiş Azerbaycan topraklarından çekilmesi yönünde kararı Ermenistan tarafından uygulanmıyor." dedi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 1988 yılı itibari ile çıkan çatışmalarda, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Azerbaycan'a ait Dağlık Karabağ ve etrafındaki 7 bölgeyi işgali etmişti. 1994 yılındaki ateşkes anlaşmasının ardından sorunun çözümlenmesi çalışmaları AGİT Minsk Grubu tarafından yürütülüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Ermenistan işgali nedeni ile Azerbaycan'ın maddi zararı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER