Erzin'de dereden akan sarı su tedirginliğe yol açtı

Erzin'de dereden akan sarı su tedirginliğe yol açtı

Hatay'ın Erzin ilçesinde bir süredir sarı renkte akan dere vatandaşları tedirgin ediyor. Sarı renkli suyun, dereye dışardan zehirli yabancı bir madde karışması sonucu olabileceği gibi bir depremin habercisi de olabileceği belirtiliyor. Durumun kaygı verici olduğunu ifade eden Erzin Çevre Koruma Derneği Başkanı Cemal Ertaç, yetkililerden konuyla ilgili bir an önce çalışma başlatmalarını istedi.

Erzinli vatandaşlar bir süredir büyük tedirginlik yaşıyor. İsalı Mahallesi'nden geçen ve ilçeyi ikiye bölen deredeki yağmur suyu, bir süredir sarı renkte akıyor.
İlçede yaşayan vatandaşların tedirgin olduğunu belirten Erzin Çevre Koruma Derneği Başkanı Cemal Ertaç, "Amanos Dağları'ndan gelen yağmur suları Erzin Deresi'nde toplanıyor. Bu derenin uzunluğu yaklaşık 20 kilometre. Dere Akdeniz'e dökülüyor. Geçtiğimiz Eylül ayında ilçemizde büyük bir sel felaketi meydana gelmişti. Bu felaketten sonra Amanoslar içerisinde büyük obruklar oluştu. Felaketin üzerinden 7 ay geçti. Deremiz çoğu günler sarı renkte akıyor. Suya dışarıdan yabancı bir madde karıştığı kesin. Bu suyla çifçilerimiz bahçelerini suluyor." dedi.

'SARI RENKLİ SU, DEPREM HABERCİSİ Mİ?'

Yetkililerin konuya duyarsız kaldığını söyleyen Ertaç, "Vatandaşlar beni arayarak konunun araştırılmasını istiyor. Hatay fay hattı üzerinde bulunuyor. Vatandaşlar tedirginlik yaşıyor. İlçe ve çevresinde büyük bir deprem mi olacak? Bu bir deprem habercisi mi? Ayrıca bu akan su Akdeniz'e döküldüğü için tehlike oluşturabilir. Akan suda yüksek oranda kükürt var. Bu da toplu balık ölümlerine sebep olabilir. Yetkililerin bir an önce bu tehlikeye çözüm bulması ve halkı aydınlatması gerekiyor." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Erzin'de dereden akan sarı su tedirginliğe yol açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER