Erzin'den yola çıkan bisikletçiler, 10 Kasım'da Anıtkabir'de olacak


'Atamızın Yolunda Hatay'dan Ankara'ya Pedallıyoruz' turuna katılan bisikletçilerin Anıtkabir'de son bulacak yolculuğu Erzin ilçesinden başladı. Büyükşehir Belediyesi ve Bisikletçiler Derneği Hatay Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte 10 Kasım'da Anıtkabir'de olmayı amaçlayan bisikletçiler, gidiş geliş yaklaşık 1.500 kilometre pedal çevirecek.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Bisikletçiler Derneği Hatay Temsilciliği, Mustafa Kemal Atatürk'ün 77'inci ölüm yıl dönümünde farklı bir etkinlik düzenledi. 'Atamızın Yolunda Hatay'dan Ankara'ya Pedallıyoruz' bisiklet turuna, aralarında öğretim görevlisi doktor, mühendis, öğretmen ve esnaftan oluşan 11 kişi katıldı.

Etkinlikte toplam 1.500 kilometrelik yolu bisikletle gidip geleceklerini söyleyen, Bisikletçiler Derneği Hatay Temsilcisi Ethem Baklacı, "10 Kasım'da Ankara'da Anıtkabir'de olmayı planlıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü mezarı başında anacağız. Etkinliğimizin bir başka amacı ise bu spora dikkat çekmek olacak. Bisiklet kullanmayı herkese tavsiye ediyoruz. Sağlıklı yaşam için bisiklet kullanmak bulunmaz bir nimet. Vatandaşlarımız,iş yerleri çok uzak değilse bisikletle gidip gelsinler. Trafik çilesi çekmezler. Bunun yanında yakıt parası, vergi ve araç masrafı olmadığı için ekonomiye de büyük katkısı var." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Erzin'den yola çıkan bisikletçiler, 10 Kasım'da Anıtkabir'de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER