Erzin'e ilk kez kurulan muz serasında 30 ton meyve hasat edildi


Hatay'ın Erzin ilçesinde, girişimci bir çiftçinin kurduğu muz serasında ilk hasat yapıldı.
Çiftçi Ümit Mazman, Turunçlu Mahallesi'nde kurduğu 12 dönümlük kapalı sera içerisinde yetiştirdiği muzlardan yaklaşık 30 ton meyve elde etti.

Narenciye üretimi ile bilinen Erzin'de girişimci bir çiftçi, 12 dönümlük kapalı alan içerisine muz serası kurdu. Sıcak ve nemli iklim koşullarında yetişen, soğuğu ve rüzgarı sevmeyen muzun ilçede yetiştirilmesi konusundaki ilk denemesi başarılı oldu.

İlçede ilk defa muz ekiminin ve üretiminin yapıldığını söyleyen çiftçi Ümit Mazman, "Turunçlu Mahallesi'ne kurduğum sera 12 dönüm. Yaptığım araştırmalarda ilçenin iklimi ve hava şartları muz üretimine uygun bulundu. Muz nemi seven bir bitki. İlçede nem oranı da oldukça yüksek. Bu nedenle üretimde ciddi bir sıkıntı ile karşılaşmadık. Muz tropikal bir meyve olduğu için özellikle suyu çok seviyor. Yaptığım çalışmayla Türkiye'de tüketilen muzun yüzde 75'inin ithal olduğunu öğrendim. Bunun üzerine pazar sorunu olmayan ve narenciyeye göre daha kârlı olan muz üretimine başlamaya karar verdim. Çok şükür ilk hasadımızı yaptık. Yaklaşık 30 ton meyve elde ettik. Üretimden memnunum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Erzin'e ilk kez kurulan muz serasında 30 ton meyve hasat edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER