Erzurum şehidini ebediyete uğurladı


Diyarakır'ın Sur ilçesinde terörist saldırıda şehit olan Özel Harekat Polisi Orhan Dilekçi(47) Erzurum'un Uzundere ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Diyarbakır'da önceki gün teröristlerin el yapımı patlayıcıyı patlatması sonucu ağır yaralanan Dilekçi, Ankara'ya sevk edilerek tedavi altına alınmıştı. Sağlık durumu ağır olan Dilekçi burada şehit olmuştu. Şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutu dün öğle saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait kargo uçağı ile Erzurum'a getirilmişti. Cenaze burada polis tören mangası ve Özel Harekat polislerinin omzunda bir süre taşındıktan sonra Erzurum Adli Tıp Kurumu morguna götürülmüştü.

Bugün sabah saatlerinde morgdan alınan şehit polisin naaşı, Uzundere ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesi'ne getirildi. Çağlayan Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Orhan Delikçi'nin naaşı gözyaşları arasında toprağa verildi.
Cenaze namazına şehit polisin ailesi, yakınları, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Erzurum şehidini ebediyete uğurladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER