Eski Devlet Bakanı Kamran İnan Bitlis'te toprağa verildi


Eski Bitlis Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Kamran İnan, memleketi Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Gayda köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Kamran İnan'ın cenazesi, Ankara'dan uçakla Muş Havaalanı'na, buradan da cenaze aracıyla uzun araç konvoyu eşliğinde Gayda köyüne getirildi. İnan'ın cenaze namazı, Gayda Camii'nde kılındı. Cenazesi, köy mezarlığında Bitlis Müftüsü Abdulkerim Akbaba ve imamların okuduğu dualar eşliğinde toprağa verildi.

Amcası için köyde düzenlenen cenaze törenine katılan eski Devlet Bakanı Edip Safder Gaydalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, devlete çok büyük hizmetler veren amcalarını kaybettiklerini belirtti. Gaydalı, "Amcamızı yitirdik. Sadece amcamız ve babamız değildi, tüm bölgenin babasıydı. Devlete çok büyük hizmetler verdi. İnşallah onun tuttuğu ışıklı yoldan yürümeye devam etmeye çalışacağız. Bitlis halkının ve tüm Türkiye'nin başı sağ olsun." dedi.

Amcasının defnedilmesinin ardından mezarlıkta halka hitap eden Gaydalı, büyük bir devlet adamını kaybettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Amcamın şöyle bir özelliği vardı. Bitlis'e geldiğinde kendisini karşılaması için 2 arabaya izin vermezdi. O da hep halkını düşündüğündendi. 'Yolda bir kaza olursa ve bunların başına bir şey gelirse, hep üzülürüm' derdi. Hatta son 4 günde iyice ağırlaştı ve hastaneye yatırmak istedik. Ancak hastaneye yatmak istemedi. Hastaneye yatarsam millet beni ziyarete gelir rahatsız olur. Hastaneyi de kabul etmedi. Evinde hayatını kaybetti. Şimdi eğer sağ olsaydı ve sizi bu kadar kalabalık arabayla görseydi, zannederim hepinizi sopayla kovalardı. Büyük bir devlet adamını kaybettik. Kendisi 'Asla taziyede de oturmayın' diye bir vasiyetinde bulundu. Ancak yörenin ve bizlerin teamülü var, taziyede oturmak gibi. Ama Türkiye'nin her yerinden taziye için insanlar arıyor. Bugün itibariyle Avrupa'dan da çok diplomatlar aradı. Her zaman olduğu gibi bu taziyede de kapımız açık. Gayda'da taziyemiz devam edecek. Ankara'dan gelen devlet erkanı ve Avrupa'dan gelen misafirlerimiz için kapımız açık. Allah hepinizden razı olsun."

Cenaze törenine eski İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, eski Devlet Bakanı Cemil Erhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, yeğeni HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, siyasi parti temsilcileri, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri, bölgenin kanaat önderleri, çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Eski Devlet Bakanı Kamran İnan Bitlis'te toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER