Eski Emniyet Müdürü Atayün, Sincan Cezaevi'ne nakledildi


GDO'lu pirinç davası nedeniyle ifade vermek için Mersin'e getirilen, mahkeme başkanının gönderilmesi yönünde karar vermesine rağmen Mersin E Tipi Kanalı Cezaevinde tuvalette yatırılan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün'ün dün tutuklu bulunduğu Sincan F Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiği öğrenildi.
Konya'da hırsızlıktan 180 yıl hapis cezası alan Nusret Argun'un şikayeti üzerine tutuklanan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün, emniyet mensupları ile sivillerinde yargılandığı GDO'lu pirinç davası nedeniyle ifade vermek için Taraf Gazetesi Yazarı Mehmet Baransı ile birlikte Mersin'e getirilmişti. 13 Ocak'ta başlayan davada tutuklu sanıkların kaldığı Mersin E Tipi Kapalı Cezaevindeki şartların kötü olması ve delillerin kendilerine ulaşmadan savunma yapamayacaklarını söylemeleri üzerine Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından 15 Ocak'ta tutuklu bulundukları cezaevine gönderilmelerine karar verildi. Baransu aynı gece Silivri Cezaevine gönderilirken Atayün Mersin E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuluyordu. Müvekkilinin tuvalette yatırıldığı, yemek yediği ve namaz kıldığını iddia eden ve mahkemenin kararının uygulanmadığını öne süren avukatı Mustafa Kökten Cumhuriyet Savcılığı ve İnfaz Hakimliğine suç duyurusunda bulundu. İişkence gibi uygulamanın basın yayın organlarında genişçe yer bulmasının ardından Anadolu Atayün'ün dün Mersin'den tutuklu bulunduğu Sincan F Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiği öğrenildi.
Eşi Birsen Atayün, Anadolu Atayün'ün dün itibariyle Mersin'den tutuklu bulunduğu Sincan F Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiğini belirtti. Dün eşinin gönderildiği haberini aldıktan sonra bir süre güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya ulaşıp ulaşmadığı konusunda haber alamadıklarını anlatan Atayün "Bugün kendisinden haber aldık. Ankara'ya nakli gerçekleşmiş. Sağlığı yerinde imiş. ileriki tarihlerde suçlandığı dava ile ilgili deliller eline ulaştığında Mersin'e tekrar gelerek savunma yapacak. Ancak delillerin eline ulaşıp ulaşmayacağı konusunda tereddütlerimiz var. Daha öncede mahkeme delillerin ulaştırılması yönünde karar vermişti ancak ulaştırılmadı." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Eski Emniyet Müdürü Atayün, Sincan Cezaevi'ne nakledildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER