Eskişehir'de ambalaj atığı toplayıcıları kooperatifleşiyor


Eskişehir'de ambalaj atığı toplayıcıları, artık kooperatif altında birleşecek. Önümüzdeki günlerde kurulacak kooperatif ile ambalaj atığı toplayan vatandaşların, sistem içinde daha etkin ve düzenli yer alması bekleniyor.

Özellikle büyük kentlerde uzun süredir büyük sorun olan ve kamuoyunda yer işgal eden ambalaj atığı toplayıcıları ile ilgili Eskişehir'de güzel bir gelişme yaşandı. Kentteki ambalaj atığı toplayıcıları, artık kooperatif çatısı altında toplanacak. Bunun için ambalaj atığı toplayıcıları ile Tepebaşı Belediyesi'nin başlattığı çalışma tamamlandı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, önümüzdeki günlerde kurulacak kooperatif ile ambalaj atığı toplayan vatandaşların sistem içinde daha etkin ve düzenli yer alacaklarını söyledi. Bütün illerde ve belediyelerde ambalaj atığı toplayanların sorunlar yaşandığını kaydeden Ataç, "Bölgemizde çalışan ambalaj atığı toplayan arkadaşlarımızla bir araya geldik. Ambalaj atıklarının toplanmasında emeği geçen toplayıcıların örgütlenmesi gerekiyor. Biz bunu bir kooperatif olarak hayata geçirmeyi düşündük. Arkadaşlarımız da bizimle aynı fikirdeler. Bu kooperatif kurulduğunda toplanan atıklar lisanslı firmalara gönderilir ve sistem çalışmaya devam eder. Toplayıcı arkadaşlarımızın emekleri ödenmez ülke ekonomisine büyük katkıları var. Böylece yıllarca bu işe emek veren arkadaşlarımız sistem dışı kalmazlar ve hakları boşa çıkmaz." ifadelerini kullandı.

Ambalaj atıkları toplayarak geçimini sağlayan vatandaşlar ise kooperatifleşme çalışmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ambalaj atığı toplayıcıları, "Kooperatifleşme ile bu işi yapan arkadaşlarımızın daha düzenli bir hayatı ve geliri olacak. Geleceğe umutla bakabileceğiz." dedi. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER