Esnafa, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın mikro mali destekleri anlatıldı


Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından, esnaf ve sanatkarlara 'Mikro İşletmelerde Kurumsallaşma ve Rekabetin Geliştirilmesi Mali Destek Programı' hakkında bilgilendirme yapıldı.

Adana Esnaf Odaları Birliği (ESOB) Eğitim ve Hizmet Binası'ndaki Ahi Evran Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "Her dönemde esnafa müjde veriliyor ancak müjdenin M'si yok ortada. Ama küçük esnaf ve sanatkarlarımızın haklarını almakta kararlıyız. SGK primleri 580 liraya yükseldi. Devletin bu alanda 196 milyar toplama hedefi varmış, ama 216 milyar toplanmış. Bu paralar, emeğiyle, maaşıyla geçinen insanlardan alınıyor. Devlet, esnaf sanatkara, '30 bin lira faizsiz kredi' dedi. Ama bu parayı, Adana'da sadece Kuzey Adana ESKKK ile Tufanbeyli ESKKK verebiliyor. Bu destekler, devletin bizlere verdiği haktır. Her esnaf - sanatkarın faydalanması gerekiyor. Çünkü, küçük esnaf ve sanatkar desteğe muhtaçtır. Esnafa faizsiz kredi imkanı artırılmalıdır. Ucuz kredi almak ve vermek de kolaylaştırılmalıdır." dedi.

Daha sonra ÇKA Proje Uzmanı Ayşegül Kaplan tarafından yapılan bilgilendirmede, hibe verilecek proje konuları ve destek miktarları tanıtıldı. Kaplan, 2016 yılında ÇKA'nın en düşük 25 bin en fazla 250 bin lira olmak üzere toplamda 7 milyon lira hibe desteği vereceğini, bu paranın kullanılması için de başarılı görülecek projeler gerektiğini söyledi.

Proje yapacaklara, başvuru halinde eğitim de verdiklerini ifade eden Kaplan, hibe desteklerinden yararlanmak isteyenlerin en geç 8 Nisan'a kadar internet ortamında başvuruda bulunup, 15 Nisan mesai saati bitimine kadar de evraklarını teslim etmeleri gerektiğini hatırlattı.
CİHAN
<< Önceki Haber Esnafa, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın mikro mali destekleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER