"Et pişirmeden önce nelere dikkat edilmeli?"



Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısı ile et tüketiminin fazla olduğuna dikkat çeken Restoran Ustası Erol Yağlı, etin tüketilmesinde püf noktaları paylaştı. Usta Erol Yağlı, hayvan kesildiğinde en az bir gün dinlendirildikten sonra hayvanın hangi bölgesinden neler yapılabileceğini de etin pişirilmesindeki püf noktalar olarak niteledi.

Sığırlarda etin dörde bölündüğünü anlatan Erol Yağlı, "But, kaburga, bonfile ve önkol - boyun kısmı şeklinde. Kaburga bölgesinden köfte, but kısmından, yemeklik, kebaplık, bonfile dediğimiz bölgeden ızgara, ön koldan kıyma ve haşlama yapılır ise daha tatlı bir et yemeği ortaya çıkarılır. Etin dinlendirilmesini mutlaka yapmalıyız. Dinlendirilmemiş et hem rahatsızlık verir, hem de sağlığa da zararlı olabilir." diye konuştu.

Et kesilir iken sinir sitemlerine dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Yağlı şöyle devam etti: "Zaten etin ayrıştırılması için eklemler gibi kolaylıkları vardır. Onlara dikkat edilirse iyi olur. Et tüketiminde az tüketim ile başlanmalı. Örneğin ilk gün 40-50 gram ile diğer gün ise 150 gram yenilebilir. Onun sürekli et tüketileceği zaman az az tüketilmesi gerekir. Buna çok dikkat edilmelidir. Bir de et çok fazla pişirilmemelidir. Et kendi tadını vermesi gerekir. Renk olarak ise az kanlı, yani pembemsi renkte tüketilmelidir. Bu bölgede pişmiş et seviliyor. Oysa tam pişmiş ette etin besin değeri kayboluyor, gidiyor. Mesela ızgarada 3 dakika bir tarafı, 3 dakika da bir tarafı pişirilir ise kendi tadında pişirilmiş olur."
CİHAN
<< Önceki Haber "Et pişirmeden önce nelere dikkat edilmeli?" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER