Eyaletlerin mülteciler için fazladan 17 milyar Euro'ya ihtiyacı var


Alman Die Welt gazetesi, Alman eyaletlerine gelecek mülteciler için 17 milyar Euro ek bütçeye ihtiyaç duyulacağını yazdı. Gazetenin yaptırdığı araştırma sonucu ortaya çıkan bu ek bütçenin yeterli olamayacağını düşünenler bile var. Rakamlar Almanya'ya yıl onuna kadar 800 bin mültecinin geleceğini tahmin ederek hazırlanmış.

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere yaptığı açıklamada, Almanya'ya bu yıl 1 milyonu aşkın mültecinin gelebileceğini söylemişti. Federal Hükümet önümüzdeki yıl için eyaletlere mülteci başına ayda 670 Euro yardım yapacağı yönünde karara varmıştı.

Yapılan araştırmanın sonunda ortaya çıkan tablo ise Federal Hükümet'in verdiği 670 Eurlo'luk katkı payının bazı eyaletlerde masrafların sadece dörtte birini karşıladığını gösterdi. Eyaletler artan masraflarından dolayı Federal Hükümet'ten daha fazla destek bekliyor.

Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaleti 2016 bütçe planlamasında mülteciler için 4 milyar Euro ayıracağını açıkladı. Bavyera eyaleti ise yaklaşık 3,31 milyar Euro'ya ihtiyaçlarının olacağını hesaplıyor. Bütçesinde mülteciler için en az para ayıran eyalet ise Saarland eyaleti.

Bazı eyalet başbakanları doğu eyaletlerinin kalkınması için Almanya'da çalışan her işçiden alınan yüzde 1 oranındaki dayanışma priminin mülteci primine dönüşmesini talep ediyor. Bu fikir ilk olarak ise Bavyera Başbakanı Horst Seehofer tarafından ortaya atılmıştı. Baden-Württemberg Eyaleti Maliye Bakanı Nils Schmid ise bu fikri kesinlikle kabul etmediğini açıklamıştı. Schmid, "Dayanışma priminin kalması için mültecileri bahane olarak göstermek hiç doğru değil." ifadesini kullandı. Schmid ayrıca, dayanışma priminin genel olarak kaldırılmasına karşı olduğunu da ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Eyaletlerin mülteciler için fazladan 17 milyar Euro'ya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER