Vatandaş fark etti, faciadan dönüldü

Cizre'de, cadde üzerindeki rögara PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı bomba, vatandaşların fark etmesiyle faciadan dönüldü.

Vatandaş fark etti, faciadan dönüldü

Şırnak’ın Cizre ilçesinde cadde üzerindeki bir mazgala yerleştirilen el yapımı bomba güvenlik görevlileri tarafından, çevre güvenliği alındıktan sonra etkisiz hale getirildi.

Cizre İlçesi’nde PKK’lılar tarafından, plastik patlayıcı ve 12 kilogramlık bir tüple güçlendirilerek bir mazgala yerleştirilen el yapımı bomba, güvenlik güçleri tarafından farkedildikten sonra, can kaybı yaşanmadan etkisiz hale getirildi.

Şırnak Valiliği, yazılı olarak yaptığı açıklamada, “Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada; “04.12.2015 günü İlimiz Cizre ilçesi Mardin Caddesi Dörtyol Kavşak’ta vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı güzergahta, bölücü terör örgütü Mensupları tarafından mazgal içerisine yerleştirilmiş; (2) adet elektrikli kapsüle bağlı, (2) adet düdüklü tencere içerisinde yaklaşık 600 gram plastik patlayıcı, 1 adet 12 kiloluk mutfak tüpü içerisinde yaklaşık 400 gram plastik patlayıcı güvenlik kuvvetlerimizce etkisiz hale getirilmiştir” denildi.  

<< Önceki Haber Vatandaş fark etti, faciadan dönüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER