Fatih Koleji öğrencileri, Çanakkale şehitlerinin hatırasını yad etti

Fatih Koleji öğrencileri, Çanakkale şehitlerinin hatırasını yad etti

ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak Fatih Koleji öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında şehit ecdadın hatırasını andı. İlk olarak toplantı salonunda sunuma katılan öğrenciler, daha sonra öğle yemeğinde üzüm hoşafı ve ekmek diliminden oluşan cephedeki menü sürpriziyle karşılaştı. O anları hissetmeye çalışan öğrenciler, duygularını anne ve babalarına mektup yazarak anlatmaya çalıştı.

Yaptığı etkinlikle adeta cepheyi öğrencilerine yaşatan Fatih Koleji öğretmenleri, öncelikle konferans salonunda yapılan sunumla Çanakkale cephesinde savaşan kahraman ecdadımız hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Öğrenciler, programın ardından gittikleri yemekhanede sürprizle karşılaştı. 100 yıl önce atalarının yokluklar içinde savaştığı bilincinin verilmesi amacıyla öğrencilere öğle yemeğinde cephe menüsü olan üzüm hoşafı ve ekmek dilimi servis edildi. Kısa süreli şaşkınlık yaşayan öğrenciler, Çanakkale sunumunun ardından o dönemde yaşanan fedakarlıkları hissetme imkanı buldu.

Öğretmenlerinin yemekhanede verdikleri bilgilerle o dönemki atmosferi yaşayan öğrenciler, yaşadığı duyguları cephedeymiş gibi anne-babalarına mektup yazdı. Kendilerini dedelerinin yerine koyarak o günleri yaşıyormuşçasına ailelerine mektup yazan öğrenciler, bu süreçte mektupları bir sır gibi saklayarak velilerine sürpriz yaptı.

6. sınıf öğrencisi Ramazan Ege Solak, "Bu mektupları yazmak o dönemdeki büyüklerimizin neler yaşadıklarını bir nebze de olsa hissetmemizi sağladı. Bu mektupları velilerimize göndererek, onların da anne ve baba olarak hislerimize ve o dönemki dedelerimizin hislerine az da olsa ortak olmak istedik." dedi.

Sosyal Bilgiler öğretmeni Kadir Cançelik, "Okul olarak öğretimin daha kalıcı hale gelmesi için çok farklı teknikler uyguluyoruz. Bu uyguladığımız teknik ise ders içi zenginleştirmeydi. Yani öğrencilerimiz teorikte öğrendikleri bilgileri uygulama yaparak ve adeta yaşayarak pekiştirdiler. Tabii her şeyden önemli olan şey ise 100 yıl önce belki de insanlık tarihinin en önemli ve kahramanca yapılan vatan toprağı müdafaa savaşlarından birini gerçekleştiren aziz şehitlerimizin hatırasını yad etmek ve torunlarına o kahramanlık hissini yaşatabilmekti. Bunu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum." ifadesini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Fatih Koleji öğrencileri, Çanakkale şehitlerinin hatırasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER