Fikri Sağlar: Basın özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasi, adalet olmaz


Eski Kültür Bakanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Zaman gazetesine kayyım atanmasına tepki gösterdi. Bugünkü hükümetin düşünce özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne, basın özgürlüğüne karşı olduğunun açık görüldüğünü dile getiren Sağlar, halkın aleyhine, hukuk, adaletin, demokrasi dışında faaliyetin halka ulaşmasını engellemek için tüm diktatörlerin yaptığı gibi basına el konularak vatandaşın haber alma hakkının engellendiğini söyledi.

Anayasa Mahkemesinin kararını tanımayan, rejimin değiştiğini söyleyen birinin ülkenin başında durmasının havuz medyası sayesinde, sansür sayesinde olduğunu dile getiren Sağlar, toplumun bilgi edinmesinin engellendiğine dikkat çekti.

"Zaman gazetesine kayyım atayarak; bütün yayın politikası değiştirilip Recep Tayyip'in başarısı, ne kadar büyük adam olduğu yayınlara yansıtılacak." diyen Sağlar, Türkiye'nin kaybetmeye devam ettiğini belirterek basın özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasi, hak ve adaletin olmayacağını vurguladı.

"Recep'in olduğu yerde diktatörlük hüküm sürer." diyen Sağlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gana ve Gine'nin işlerine karıştığını hatırlattı.

Şu an Cizre'de yaptığı incelemelerden döndüğünü dile getiren Sağlar, buraların yıkıldığını, insanların müthiş bir sıkıntı içinde olduğunu söyledi. Sağlar, bunu görmesi gereken Erdoğan'ın ise yurt dışında ev dağıtmakla meşgul olduğunu ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Fikri Sağlar: Basın özgürlüğünün olmadığı yerde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER