Alman medyası: Erdoğan muhalif gazeteyi kontrol altına aldı


Zaman Gazetesi'ne kayyım atanması kararı Alman medyasında geniş yer buldu. Tüm medya organları yaşananları alman Alman Haber Ajansı ve Reuters'in haberleri üzerinden okuyucularına duyurdu. Spiegel dergisi 'Türk hükümeti muhalif gazetenin kontrolünü almak istiyor' başlığıyla duyurduğu haberde "Türkiye hükümeti eleştiren seslerin üzerine gitmeye devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

FAZ: ERDOĞAN MUHALİF GAZETEYİ KONTROL ALTINA ALDI

Frankfurter Allgemeine Zeitung 'Erdoğan muhalif gazeteyi kontrol altına aldı' başlığını kullandığı haberde "Türk hükümeti ülkenin en çok satan gazetesinin kontrolünü almak istiyor. Gazeteciler bağımsız gazetelerin ölmesinden endişe ediyorlar." yorumuna yer verdi.

SZ: TÜRK HÜKÜMETİ AYLARDIR MUHALİF GAZETECİLERİN ÜZERİNE GİDİYOR

Süddeutsche Zeitung medyaya karşı uygulanan baskılara yer verdiği haberinde 'Türk hükümeti aylardır muhalif gazetecilerin üzerine gidiyor ve birçok televizyon kanalını kontrol altına aldı' ifadelerine yer verdi. Haberde Oktay Vural'ın 'Türkiye bir kayyım ülkesi oldu' yorumuna yer verilirken Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme'nin 'bugün üzücü ve utanç verici bir gün. Türkiye'deki basın özgürlüğünün sonu' demecini okurlarına aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber Alman medyası: Erdoğan muhalif gazeteyi kontrol altına aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER