Filipinler Eğitim Bakanı, Türk okulu öğrencilerini makamında ağırladı

Filipinler Eğitim Bakanı, Türk okulu öğrencilerini makamında ağırladı

Filipinler Eğitim Bakanı Armin Luistro, Romanya'da yapılan 13. Ulusal Dil ve Kültür Festivali'nde Filipinler'i temsil ederek altın madalya kazanan Türk okulu öğrencilerini makamında kabul etti.

Romanya'da 13. Dil ve Kültür Festivali'nin ses finalinde Filipinler'deki Fountain Uluslararası Türk Okulları'nda okuyan Patricia Linogo birinci olurken, Carmella Santos adlı öğrenci yarışmaya katılan ülkeler grup sıralaması içerisinde yine birinciliğe uzanmıştı. Bakan Luistro, iki öğrenciyi ve Türk okulu yetkililerini ülke adına elde ettikleri söz konusu başarıdan dolayı tek tek tebrik etti ve Linogo ve Santos'a ödüllerini takdim etti.

Filipinli öğrencilerin, 'uluslararası böylesine büyük bir organizasyonda' yarışmalarından ve madalya kazanmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren bakan Luistro, farklı dil, din ve kültürdeki insanların bir araya gelmesinin hayranlık uyandırdığını belirtti. Eğitim Bakanı Luistro, dünyaya açılan Dil ve Kültür Festivali'nin geçen yılki Filipin durağında yapılan büyük organizasyona partner olarak destek verdiklerini ve gelecek yıl da desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.

Görüşmenin ardından Eğitim Bakanı Luistro, öğrenciler ve Türk Okulu yetkilileriyle aile fotoğrafı çektirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Filipinler Eğitim Bakanı, Türk okulu öğrencilerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER