Filistin Devlet Başkanı Abbas'tan Japonya ve Güney Kore ziyareti


Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Japonya ve Güney Kore'yi ziyaret edeceği bildirildi.

Uzakdoğu gezisi kapsamında Abbas'ın, ilk olarak bu hafta sonu Pazar gününden itibaren Japonya'ya dört günlük ziyarette bulunacağı ve ardından üç gün sürecek Güney Kore ziyaretini yapacağı kaydedildi.

Japonya Dışişleri Bakanlığı, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Japonya'yı ziyareti sırasında Başbakan Abe Shinzo ile görüşeceğini açıkladı. Tarafların, Ortadoğu'daki barış süreci ve Japonya'nın bölgeye yönelik yardımı gibi konularda müzakerelerde bulunacağı belirtildi. Filistin liderinin, daha sonra Japonya İmparatoru Akihito tarafından kabul edileceği kaydedildi. Dört gün süreceği belirtilen Japonya temasının ardından Mahmud Abbas'ın Güney Kore'ye geçeceği vurgulandı.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Güney Kore'nin başkenti Seul'de Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile bir araya geleceği belirtildi. Gelecek haftanın ikinci yarısında başlayarak üç gün süreceği bildirilen ziyaret kapsamında, Abbas'ın, ayrıca Milli Meclis Sözcüsü Chung Ui-Hwa ve Başbakan Hwang Kyo-ahn ile de görüşeceği kaydedildi. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, Mahmud Abbas'ın ziyaretinin, Güney Kore ile Filistin arasındaki ilişkilerin pekiştirilmesine büyük katkı sağlayacağı ifade edildi.

Ayrıca ziyaretin, Güney Kore'de İsrail-Filistin problemine ilişkin kamu bilincinin artırılmasına ve ülkenin Ortadoğu barış sürecinde daha geniş rol oynamasına katkıda bulunacağı tahmin ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Filistin Devlet Başkanı Abbas'tan Japonya ve Güney Kore... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER