Finansal hizmetler güven endeksi 15,1 puan azaldı


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıkladığı verilere göre, Finansal Hizmetler Güven Endeksi, 2015 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre 15,1 puan azalarak 156,4 seviyesinde gerçekleşti.

TCMB, Aralık 2015 Finansal Hizmetler Anketi Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni (FHGE) açıkladı. 2015 yılı Aralık ayında FHGE, bir önceki aya göre 15,1 puan azalarak 156,4 seviyesinde gerçekleşti. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu ve son üç aydaki hizmetlere olan talep değerlendirmeleri FHGE'yi azalış yönünde etkilerken, gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi FHGE'yi artış yönünde etkiledi.

2015 yılı Aralık ayında, son üç aya yönelik değerlendirmelere göre, bir önceki aya ve bir önceki yılın aynı ayına kıyasla iş durumunda kötüleşme, hizmetlere olan talep ve istihdamda azalış gözlendi.

Gelecek üç aya yönelik beklentiler değerlendirildiğinde, bir önceki aya ve bir önceki yılın aynı ayına göre hizmetlere olan talep beklentilerinde artış, istihdam beklentilerinde ise azalış görüldü.
CİHAN
<< Önceki Haber Finansal hizmetler güven endeksi 15,1 puan azaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER