Fransa'da 3 Türk'ün öldüğü yangında komşu suçlu bulundu: 18 ay hapis cezası


Fransa'nın doğusunda bulunan Mulhouse'da şehrinde 16 Temmuz 2014'de çıkan yangında 6 kişilik Türk aileden 3 kişi yangında hayatını kaybetmişti. İşaretler birinci katta oturan psikolojik rahatsızlıkları bulunan komşularını gösteriyordu. Mulhouse mahkemesi bugün açıkladığı kararında komşuya 18 ay hapis cezası verdi.

6 kişilik Türk aileden 5,8 ve 11 yaşlarındaki 3 çocuğu, babaları Hasan Aslan çatıya çıkararak kurtarmış, eşi Nimet Aslan ve büyük kızı İkra'yı kurtarmak için tekrar aşağıya indiğinde dumandan zehirlenerek eşi ve 13 yaşındaki büyük kızı İkra ile birlikte hayatını kaybetmişti.

İtfaiye ekipleri olay yerine geldiğinde bir yandan yangını söndürmeye çalışırken diğer yandan, babalarının çatıya çıkardığı çocuğu kurtarmıştı. Polis olayı araştırırken, şüpheler apartmanın birinci katında yasayan psikolojik rahatsızlıkları bulunan ailenin yangını çıkarmış olabileceği üzerine yoğunlaşmıştı.

MUM YAKMIŞTIM, UYUYA KALMIŞIM

Mulhouse Ceza Mahkemesinin gördüğü dava bugün karar bağlandı. Yozgatlı Aslan ailesinin birinci katta yaşayan komşuları suçlu bulundu. Sanık 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Komşu savunmasında, "O gün öğleden sonra oturma odasında uyuyakalmışım." şeklinde kendini savundu. Yangının başlama sebebi olarak da dua için yaktığı mumun devrilmesini gerekçe gösterdi. "Uykumdayken istemsiz bir şekilde mum yere düşmüş, yangın başlamış ve alevler hızla yayılmış." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'da 3 Türk'ün öldüğü yangında komşu suçlu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER