Fransa'da askeri üsse terör saldırısı son anda önlenmiş


Fransa'nın güneyindeki Toulon Ulusal Donanma Üssü'ndeki askerlere yönelik gerçekleştirilecek terör saldırısının son anda önlendiği açıklandı.

Fransız medyasında yer alan haberde, Fransız vatandaşı olduğu belirtilen 25 yaşındaki şüphelinin, IŞİD üyesi bir kişiyle donanmadaki askerleri hedef alacak saldırı planladıkları kaydedildi. Fransız İç Güvenlik İstihbarat Birimi'nin (DGSI) 25 yaşındaki şüpheliyi 29 Ekim'de gözaltına aldığı belirtilirken saldırı girişimi, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve tarafından da doğrulandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şüphelinin Toulon'daki donanmaya yönelik saldırı planını gerçekleştirmek için silah temin etmeye çalıştığı sırada yakalandığı kaydedildi. Açıklamada, 25 yaşındaki şüphelinin yaklaşık 1 yıldır radikalleştiği nedeniyle takip altında olduğu aktarıldı. Terörle mücadele kapsamında son dönemde istihbarat birimlerinin raporları doğrultusunda 370 kişinin de sorgulandığı hatırlatıldı.

Bu arada soruşturma kaynakları, şüphelinin bir koli içerisinde 2 maske bir de Rambo bıçağı tabir edilen kesici alet temin ettiğini aktardı. Yırtık koli nedeniyle polisin bıçağı fark etmesiyle şüphelinin yakalandığı aktarıldı. Gözaltına alınan şüpheli sorgusunda, ilk olarak Suriye'ye gitmek istediğini ancak bu isteğini pasaportuna el konulması nedeniyle gerçekleştiremediğini söyledi. Daha sonra ise Fransa toprakları içerisinde harekete geçmeyi planladığını, saldırı da hedefinin de Toulon'daki donanma olduğunu itiraf etti.

2 Kasım'da hakim karşısına çıkan şüphelinin, 'terör örgütü için saldırı planlama' suçlamasıyla tutuklandığı kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'da askeri üsse terör saldırısı son anda önlenmiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER