Fransa'da 'ne sağcı ne solcu' yeni bir siyasi hareket kuruldu


Fransa Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron, ne tam sağ ne de tam sol eğilimleri yansıtan yeni bir siyasi hareket kurduğunu açıkladı.

Doğduğu şehir Amiens'de 200 kişilik davetli gurup önünde konuşan Macron, "Uzun süredir kendime zaman ayırdım, düşündüm, istişare ettim, gençlere danıştım ve yeni bir siyasi hareket kurmaya karar verdim." ifadelerini kullandı. Ekonomi Bakanı Macron, yeni kurduğu siyasi hareketin ne sağ ne de sol cephede olacağını söyledi. Sağ ve sol arasındaki bölünmelerin birçok açıdan geçmişte kaldığına vurgu yaptı.

Emmanuel Macron bir yıl sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerininpartisinin öncelikleri arasında yer almadığına da dikkat çekti. Emmanuel Macron, seçimlerde halen bakan olarak yer aldığı sosyalist iktidarın lideri Cumhurbaşkanı François Hollande'ı destekleyip desteklemeyeceği noktasında ise şimdilik bir açıklamada bulunmadı.

2012 ile 2014 yılları arasında Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ekonomi danışmanlığını yapan Emmanuel Macron, 30 Ağustos 2014 tarihinde Hollande tarafından Ekonomi Bakanı olarak atanmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'da 'ne sağcı ne solcu' yeni bir siyasi hareket kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER