Fransa'dan 'Suriye'de savaş suçu işleniyor' uyarısı


Fransa, Suriye'nin kuzeyinde Sınır Tanımayan Doktorlar tarafından desteklenen bir hasteneyi hedef alan saldırıyı sert şekilde kınadı. Bu saldırıların savaş suçu olduğu hatırlatıldı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault imzalı açıklamada, "Aynı hastaneyi hedef alan, 6 hasta ve 1 sağlık personelinin hayatını kaybettiği saldırıyı en sert ifadelerle kınıyorum" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, Suriye rejimi ve müttefiklerinin sağlık kuruluşlarını hedef alan saldırılarının kabul edilemez olduğu vurgulandı. Saldırılara derhal son verilmesi gerektiği kaydedildi, bu saldırıların savaş suçu teşkil ettiği uyarısında bulunuldu. Saldırı sonrası ayrıca 8 hastane personelinden haber alınamadığına, onlarca kişinin de yaralandığına değinildi.

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, hiç zaman geçirmeden tüm tarafların Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Suriye'ye ilişkin 2254 sayılı kararını, özellikle de kuşatma altındaki bölgelere insani yardım gönderilebilmesini öngören maddesini uygulanmaya sokması gerektiğini kaydetti. Ayrıca Münih Güvenlik Konferansı'nda verilen ateşkes taahhütlerinin de acilen yerine getirilmesi gerektiği belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'dan 'Suriye'de savaş suçu işleniyor' uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER