Fransa Dışişleri Bakanı Fabius: Terörü her yere yaymak istediler

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius: Terörü her yere yaymak istediler

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Antalya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin tamamlanmasının ardından basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Paris'i kana bulayan terör saldırılarına değinen Fransa Dışişleri Bakanı, teröristlerin bu saldırılarla yeni bir etaba geçmeye çalıştığını söyledi. Cuma akşamı Paris'in 6 ayrı noktasında eş zamanlı düzenlenen saldırıların Ocak ayındaki terör saldırılarından farklı olduğunu kaydeden Fabius, o dönem teröristlerin bir gazete, Yahudiler ve polisi hedef aldığını hatırlattı. Fransız halkının ise kendisinin direk teröristlerin hedefi olabileceğini düşünmediğini söyledi. Laurent Fabius ancak bu sefer teröristlerin terörü her tarafa yaymayı hedeflediklerini aktardı. Fransa Dışişleri Bakanı,"Biz yaptıklarımızdan ötürü değil, biz biz olduğumuz için saldırıya uğradık." ifadesini kullandı.

Fransa'nın önceki gün IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka'yı vurduğunu da hatırlatan Fabius, bu hava saldırısının Paris'in katliama bir yanıt olduğuna da vurgu yaptı.

Laurent Fabius, Türkiye ile istihbarat paylaşımı noktasında ise görüşmelerde de istihbarat konusunun öne çıktığını kaydetti. Türkiye'nin daha fazla işbirliği ortamı olsa katkı sunabileceği yönünde ifadeleri olduğunu hatırlattı. Fransa'nın da aynı düşüncede olduğuna değindi.

Antalya'daki G20 toplantılarına Paris'teki terör saldırıları nedeniyle gelemeyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ı temsilen Dışişleri Bakanı Laurent Fabius katılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa Dışişleri Bakanı Fabius: Terörü her yere yaymak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER